Ce trebuie să știi dacă vrei să amenajezi o cabană la munte

În ultimele decenii, zonele montane au devenit locurile preferate de retragere ale persoanelor care vor să ia o gură de aer departe de societate și grijile zilnice. Pentru momentele de relaxare la mare altitudine e totuși nevoie de un loc unde să-ți petreci timpul liber mult așteptat. O soluție ar fi o cameră la o cabană de munte, dar e bine cunoscut faptul că acestea sunt destul de scumpe, iar dacă dorești să ai parte de binefacerile montane cât mai des, această soluție nu e viabilă. O alternativă care costă mai mult pe termen scurt, dar e mai benefică pe termen lung, e construirea unei cabane sau achiziționarea uneia deja existente. Acest articol va explica cele mai importante aspecte ale amenajării unei astfel de cabane odată ce se află în posesia ta. 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

 

Sfaturi pentru amenajarea unei căbănuțe la munte

Primul sfat important legat de amenajarea unei astfel de construcții la munte este să te asiguri că poate fi mereu încălzită. Pentru a face asta trebuie să asamblezi în interiorul cabanei minim o sobă, clasică sau electrică, sau mai multe, în funcție de dimensiunile cabanei și numărul de camere ale acesteia. Însă, o alternativă avantajoasă pe termen lung, foarte comodă și extrem de cochetă este încălzirea în pardoseală. Aceasta este foarte potrivită pentru cei care se retrag la munte pentru momente de relaxare totală, iar Shop-einstal.ro furnizează distribuitoare pentru încălzirea în pardoseală în diferite combinații, în funcție de numărul de camere care trebuie încălzite. Așadar, nu îți rămâne decât să decizi ceea ce vrei să faci și să alegi inteligent.

Un alt sfat despre amenajarea cabanei se referă la crearea unor spații mari pentru depozitarea pe termen lung a alimentelor. Față de viața la oraș, cea de la munte înseamnă mai puține (către deloc) magazine de unde să achiziționezi hrana. Astfel, aprovizionarea cu mâncare se efectuează de jos, din oraș, și în cantități mari. Această hrană trebuie bine depozitată pe termen mai lung, de câteva zile sau săptămâni. Astfel, se recomandă echiparea cabanei cu unul sau mai multe frigidere spațioase.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Mai există un sfat de oferit, iar acesta ține exclusiv de confort. Se referă la păturile din cabană, obiecte care pot fi foarte, foarte binevenite pe timpul iernii, atunci când vii înfrigurat din zăpadă. Indiferent de tipul de încălzire și temperatura din cabană, e nevoie de o sursă rapidă de încălzire și niciuna nu e mai eficientă și comodă decât o pătură moale și pufoasă. Deși simple, păturile pot oferi un aer foarte familial „locuinței” tale alpine, mai ales atunci când vezi un serial sau citești o carte, pe canapea, după o ieșire în zăpadă.

În concluzie, pentru facilitarea unui trai cât mai bun la cabana ta montană, e important să te asiguri că ai mereu încălzire, spațiu de depozitare al alimentelor, dar și comoditate. Acestea pot fi cel mai bine oferite, în ordine, de către: sisteme multiple de încălzire, frigidere spațioase și pături călduroase și pufoase.

 

Sursa foto: pexels.com

 

25 septembrie 2023 la 11:57

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 oră
Măldărășanu: ”O săptămână aproape perfectă. Sunt 3 puncte care ne dau liniștea să pregătim finalul sezonului”
Antrenorul echipei sibiene, Marius Măldărășanu, a răsuflat ușurat după victoria cu UTA, scor 3-0. Tehnicianul a spus încă...
Actualitate
3 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 oră
Sibianul Ioan Suciu, noul președinte al Federației Române de Gimnastică. ”Nu am de gând să fiu eu în lumina reflectoarelor”
Ioan Suciu a fost ales cu 38 de voturi, în vreme ce contracandidata lui, Ingrid Istrate, a fost...
Actualitate
3 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 oră
CSU Sibiu termină sezonul regular cu o victorie pe terenul ”lanternei”, dar pierde duelul indirect cu Mureșul pentru locul 10
”Galben-albaștrii” s-au impus la o diferență de două posesii la Ploiești, dar aveau nevoie ca ”tigrii” să piardă...
Actualitate
4 min de citit
Autor Mihai POP
acum 18 ore
„Omul Verde” pleacă la drum: periplu prin 14 biserici din Transilvania cu simboluri celtice
Debutul sezonului turistic de la Richiș vine cu o propunere interesantă pentru iubitorii istoriei medievale: circuit destinat „Omului...
Actualitate
3 min de citit