Articol
Cânepa industrială a contribuit la confecţionarea veşmintelor, descoperindu-se şi calităţile ei curative. Este vorba de Cannabis sativa – cânepa care se cultivă la noi şi care poate creşte şi sălbatică. Nu este vorba de cannabis indica, planta aducătoare de moarte din care se extrag drogurile. Cânepa Cannabis sativa conţine grăsimi vegetale cu efecte în o serie de boli incurabile, cum sunt cancerul şi scleroza multiplă. Necunoscători în acest domeniu au confundat cannabis sativa cu cannabis indica şi industria românească a avut de suferit, deoarece în momentul de faţă se cultivă pe suprafeţe infime, faţă de zecile de mii de hectare cultivate la noi înainte de 1989. Acest soi de cânepă se foloseşte şi la fabricarea hârtiei şi a uleiurilor utile în anumite afecţiuni.
Încă de acum 2.000 de ani, seminţele erau folosite pentru combaterea inflamaţiilor pielii, vindecare rănilor deschide şi chiar a cancerului de piele. În timp s-a constatat ca uleiul de cânepă este regenerativ laxativ şi tonic. Uleiul de cânepă are în compoziţie trei acizi graşi esenţiali Omega 3, Omega 6, Omega 9, care ameliorează problemele astmatice, iar după 20 de zile de la administrare reduce spasmele şi durerea neuropatică în cazul sclerozei în plăci şi cu alte afecţiuni neurologice. Se vor administra câte 5 picături de ulei de seminţe de cânepă sălbatică (cannabis sativa) după mesele de dimineaţă şi seara diluate în 100 ml ceai de tei. Acest tratament se aplică şi în cazul traumatismelor craniene şi în schemie cerebrală, datorită faptului că reduce tensiunea intracraniană.
Uleiul de cânepă reduce efectele secundare ale chimioterapiei, prelungind şansele de supravieţuire ale bolnavilor cu neoplasm.
Uleiul de cânepă reduce colesterolul, iar persoanelor în vârstă le asigură energia şi vitalitatea datorită concentraţiei majore de vitamina E pe care acesta îl conţine.
Bibliografie: "Leacuri mănăstireşti" – Mariana Borloveanu