Articol
Echipa din Șelimbăr este singura care are maximum de puncte după două etape, în eșalonul secund. Jucătorii lui Claudiu Niculescu au controlat de la un capăt la altul jocul cu Unirea Dej, revelația din sezonul precedent, iar la final s-au imppus cu 2-0, dar diferența de pe tabelă ar fi putut fi și mai mare. Nu e mai puțin adevărat însă că oaspeții au fost cât pe ce să dinamiteze finalul, dar portarul Roșca și-a făcut datoria când a fost mai mare nevoie de el, apoi l-a salvat transversala.
Revenirea fotbalului de eșalon secund, după foarte mulți ani, pe arena din Cisnădie a fost de bun augur pentru ”călăreții roșii”. ”Balul”, cu 1.000 de oameni în tribunele arenei din localitatea de la poalele Măgurii, a fost deschis de Radu Crișan, care a primit surprinzător în marginea careului de 16 metri, direct de la colțul terenului, când toată lumea se aștepta la o centrare, dar a trimis alături ('6).
O fază care nu anunța nimic putea duce la deschiderea scorului. Monea a făcut rost de o minge în flancul drept și a trimis-o în centrul careului, din deviere a ajuns la Marvin Schieb, care a reluat din întoarcere, de pe la 10 metri, însă Chindriș a respins în corner, de lângă bară ('11).
De data asta cornerul a fost bătut în careu și Crișan a trimis cu capul, de la bara a doua, în stânga lui Chindriș, care și-a trecut în cont o nouă intervenție reușită ('12). Șelimbărenii au cerut penalti pentru un presupus henț al unui adversar, dar ”centralul” Amorăriței a fost de altă părere.
Raul Rotund, unul dintre under-ii Șelimbărului, a continuat evoluția consistentă de acum o săptămână și a șutat în bară, aproape de vinclu, de la 14 metri, lateral stânga ('18), apoi grecul Panos a prins un șut sănătos de la aproape 30 de metri,labara a doua, Chindriș respingând cu dificultate, în lateral, iar centrarea lui Monea l-a avut drept destinatar pe Rotund, care a trimis însă imprecis, cu capul ('28).
Pe contraatac, jucătorii lui Claudiu Niculescu au semănat încă o dată pericol la poarta lui Chindriș, mingea a ajuns la Năstăsie, care a zguduit transversala cu un șut de pe 16 metri, dar asistentul Cimponeriu era cu fanionul ridicat ('32).
Ultimele 5 minute de dinaintea pauzei au fost și mai intense. Palmeș a centrat în fața porții, unde a apărut Rotund, care și-a surprins adversarul direct, dar preluarea a fost defectuoasă ('42). Jocul s-a mutat în cealaltă jumătate de teren și Panos a făcut fault în preajma propriului careu de 16 metri, cu prețul unui ”galben”. Blaj a executat lovitura liberă, pe centrul porții, Roșca a scăpat mingea-n față, dar Crișan a îndepărtat pericolul ('43).
Ultima acțiune a primei reprize i-a aparținut lui Crișan, care a trimis însă prea înalt, cu capul, la cornerul bătut de Monea ('44).
Repriza secundă a avut…
… și ce n-a avut, și anume goluri! Primii care au amenințat poarta adversă au fost oaspeții, dar n-a fost tocmai o amenințare demnă de luat în seamă, pentru că mingea expediată de Zamfirescu, de la mare distanță, a trecut peste transversală ('52).
Mai periculoși au fost ”călăreții roșii”, Schieb pătrunzând pe dreapta pentru a trimite în fața porții, unde Chindriș a bâlbâit mingea destinată lui Rotund, dar goal-keeper-ul a fost salvat de un coechipier ('53).
Năstăsie și-a mai încercat o dată tirul, dar de data asta a trimis peste transversală ('62), pentru ca, trei minute mai târziu, să se producă în sfârșit mult așteptata deschidere de scor.
Marvin Schiev a avut o nouă șarjă ofensivă, pe stânga, și l-a găsit în centrul careului pe Raul Rotund, care a preluat și a trimis în dreapta lui Chindriș ('65).
Rotund a avut șansa de a face ”dubla”, dar a fost blocat în momentul șutului, în interiorul careului de 16 metri ('67).
Schieb a adus diferența de pe tabelă mai aproape de adevăr peste trei minute, reluând în plasă, cu toată opoziția lui Chindriș, din centrarea lui Monea.
Căpitanul Năstăsie și-a dorit tare mult să-și treacă din nou numele pe lista marcatorilor, după ce, în urmă cu o săptămână, a adus victoria cu Metaloglobus, dar n-a fost ziua lui cea mai norocoasă, de data asta. Mijjlocașul a primit în fața porții de la Andrei Vânău, un junior de 18 ani intrat pe parcurs, și a reluat din apropiere, dar Chindriș a agățat mingea cu piciorul, apoi a fost salvat de un coechipier, care a respins de pe linia porții ('82).
Un minut mai târziu, Chindriș a ieșit în marginea careului mare și a degajat în piciorul șeptarului ”călăreților roșii”, dar defensiva Unirii a rezolvat încă o dată situația.
În prelungiri, dejenii puteau relansa jocul, însă Roșca a respins în lateral mingea șutată de Sergiu Ciocan de la 18 metri, apoi Piftor a trimis în transversală, cu capul, în urma unei centrări în cros ('90+1).
În urma acestui nou succes, CSC 1599 e lider în Liga 2, e singura echipă cu maximum de puncte și printre cele patru care nu au primit încă gol, alături de CS Mioveni, FC Argeș și CSC Dumbrăvița. Primele două se vor întâlni marți, 15 august, în această etapă, iar bănățenii au – de asemenea – un meci în minus.
Pentru ”călăreții roșii”, urmează trei deplasări consecutive. Prima va fi la mijlocul săptămânii viitoare, la Câmpulung Muscel, pentru un meci din Cupa României cu echipa de Elite a clubului local, echipă înscrisă în Liga 3. Apoi, sâmbătă și peste o săptămână, jucătorii lui Claudiu Niculescu vor evolua în campionat la Alexandria, respectiv Chiajna.
CSC 1599 ŞELIMBĂR – UNIREA DEJ 2-0 (0-0)
Au marcat: Raul Rotund '65, Marvin Schieb '70.
CSC 1599: 1. Alexandru Roșca – 4. Raul Palmeș, 6. Ciprian Natea, 23. Radu Crișan, 2. Florinel Mitrea – 18. Mikael Panos, 27. Marvin Schieb (21. Rodri Hernando '78) – 20. George Monea (13. Cătălin Alexe '90+2), 7. Ionuț Năstăsie (cpt.) (22. Casian Soare '90+2), 17. Raul Rotund (55. Andrei Vânău '78) – 8. Tud. Călin (33. Alexandru Luca '57). Antrenor: Claudiu Niculescu. Rezerve neutilizate: 68. Aleksander Mitrovic, 77. Raul Popa, 5. Nestorly Lumbu, 30. Robert Răducioiu.
UNIREA: 12. Claudiu Chindriș – 2. Claudiu Zamfirescu (22. Mario M. Geană 87), 13. Cristian Chira, 21. Daniel Pop, 98. Alexandru Negrea (33. Marian Pruteanu '72) – 6. Raul Cătinean (cpt.), 8. Victor Stancovici (17. Sergiu Ciocan '72) – 10. Florin Blaj, 99. Adrian Pop, 14. Alexandru Piftor – 18. Gabriel Fulga (7. Denis Golda '72). Antrenor: Dacian Nastai. Rezerve neutilizate: 1. Rareș Pop, 30. Alexandru Șuteu, 15. Alin Burdeț, 5. Aurelian Ciuciulete, 19. Denis Rog.
Stadion: ”Măgura” Cisnădie. Spectatori: circa 1.000. Timp: însorit. Gazon: foarte bun.
Arbitru: Mihai Amorăriței (Câmpina). Asistenți: Călin Cimponeriu (Lugoj), Patrik-Ștefan Sandu (Timişoara). Rezervă: George Cătălin Roman (Timişoara).
Observator CCA: Stan Prodan (Alexandria).
Observator FRF: Simona Rența (Galaţi).
Cartonașe galbene: Panos '43, Năstăsie '54 / -.
Cartonașe roșii: – / -.