Articol
Evenimentul a fost organizat de Dagmar Dusil, o iubitoare a muzicii clasice: „Este al doilea salon, primul a fost anul trecut unde aveam ca temă „Filtsch în contextul epocii sale”. În cel de-al doilea punem accent pe relaţia profesor-elev Chopin şi Filtsch”, ne-a spus aceasta.
Înainte de începerea recitalului am stat de vorbă cu Irisa Filip, care a ţinut să ne spună că emoţia îl face pe artist să transmită publicului cel mai bine ceea ce simte: „Întotdeauna am emoţii înaintea unui spectacol, dar cred că este punctul meu forte, pentru că fără acea emoţie nu poţi transmite ceea ce vrei să transmiţi publicului. Sper ca acest eveniment să atingă maximul de splendoare pe care îl are. Este o adevărată onoare să mă aflu în faţa atâtor iubitori de muzică. De asemenea, îi mulţumesc foarte mult doamnei Dagmar Dusil pentru tot ceea ce face pentru dezvoltarea muzicii clasice”.
Salonul muzical-literar s-a ţinut prima dată în Sibiu, în limba română, după care a avut loc la Viscri în limba germană, iar în primăvara acestui an şi în Germania. Organizatoarea evenimentului spune că următorul salon muzical-literar este programat la Viena.
Sala o fost plină de iubitori ai muzicii clasice care s-au putut bucura din plin de momentul artistic. La finalul spectacolului invitaţii au putut savura un bufet rece, asigurat de Băcănia Albota.