Articol
Încearcă o perucă neagră sau roșie. Dacă prima ți se potrivește, ai un ten rece, dacă a doua ți se potrivește, ai un ten cald. Dacă îți place cum arăți cu amândouă, ai o înfățișare neutră care se potrivește cu mai multe nuanțe;
Pentru un aspect cald poți alege nuanțe calde și neutre, pentru un aspect rece trebuie să cauți culori reci sau neutre;
Roșul, pe de altă parte, poate fi atât cald, cât și rece. Roșul în sine are zeci de nuanțe. Nu trebuie să renunți la roșu, dar este important să îți găsești propria nuanță. Aceste principii pot fi aplicate în mod similar și pentru alte culori din garderobă. Indiferent de combinația aleasă, este esențial să se țină cont de armonie, contrast și echilibru pentru a obține rezultate estetice și plăcute;
Pentru a-ți reîmprospăta chipul după o noapte nedormită, poți purta spre exemplu tricouri Puma dama – ofertă sau alte haine în nuanțe pastelate deschise. Dar pentru a evita “pierderea feței”, alege un ruj luminos, saturat sau poartă ochelari colorați. Stratificarea poate fi, de asemenea, de ajutor. De exemplu, poți purta un pulover alb sau lila pal și un palton lila peste el;
Să spunem că iubești verdele clasic, dar îți face fața să pară bolnăvicioasă. Poartă-l pe hainele de la talie în jos! De exemplu, ai putea purta pantaloni sau o fustă verde și să alegi albastru pentru partea de sus (cum ar fi un pulover sau un cardigan). Poți găsi diverse culori la bluze și hanorace Puma dama pe Answear.ro. Cheia este să știi cum să asortezi corect culorile și să nu porți nuanțe nepotrivite în apropierea feței tale.
Culorile care se ciocnesc pot fi un adevărat eșec în materie de modă. Poți consulta acest ghid de fiecare dată când ai nevoie de ajutor în materie de culori și asortarea a hainelor.
De ce funcționează: Variațiile deschise și închise ale unei culori se îmbină frumos.
Pentru cele mai bune rezultate: Poartă nuanțe închise pe părțile pe care dorești să le minimizezi și nuanțe deschise, care atrag mai întâi atenția, pe zonele pe care dorești să le pui în valoare. Amestecă texturi (de exemplu, satin cu tricot) pentru a da profunzime aspectului.
De ce funcționează: Opusele de pe roata culorilor sunt un contrast vizual atât de mare încât se potențează reciproc. Roșul, de exemplu, pare mai strălucitor atunci când este asociat cu verdele. Acesta este motivul pentru care tonurile de frunze avantajează atât de bine roșcatele.
Pentru cele mai bune rezultate: Folosește aproximativ 75 la sută dintr-o culoare și 25 la sută din cealaltă. Completează ținuta cu culori neutre.
De ce funcționează: Vecinii de pe roata culorilor se potrivesc fără efort. Această schemă este uluitoare și în natură.
Pentru cele mai bune rezultate: Lasă o culoare să preia conducerea, iar celelalte să joace roluri secundare. Evită să asortezi culorile tari și pastelate (cum ar fi roșu și piersică), deoarece culoarea mai strălucitoare o face pe cea stinsă să pară confuză.
De ce funcționează: Două culori analoge (vecinii se înțeleg) sunt unite de o culoare complementară (contrariile se atrag) pentru o grupare care are o senzație neașteptată, nuanțată.
Pentru cele mai bune rezultate: Utilizează cele două culori adiacente ca o nuanță dominantă și culoarea cealaltă ca “punct forte”. Aceasta poate fi o pereche de cercei Guess dama. Din nou, ai grijă de un raport de 75 la sută la 25 la sută.
Astfel, mixarea și asortarea culorilor din garderobă ca un artist necesită cunoștințe despre schemele de culori și cum să le combini armonios. O abordare eficientă constă în a alege nuanțe monocromatice sau complementare, folosind proporții adecvate și adăugând culori neutre pentru a echilibra aspectul.