Articol
Securitatea cibernetică se caracterizează prin includerea utilizării ofensive a tehnologiei informaţiei pentru a ataca adversarii. Utilizarea termenului de securitate cibernetică ca o provocare-cheie şI sinonim pentru securitatea informaţiilor sau securitatea IT induce în eroare clienţii şi practicienii în securitate, ascunzând diferenţele critice dintre aceste discipline. Din această perspectivă apărarea cibernetică c,a mecanism de apărare a reţelei de calculatoare include răspunsul la acţiuni subversive şi oferă protecţia infrastructurii critice pentru organizaţii, entităţi guvernamentale şi alte reţele.
Investigarea modului în care securitatea cibernetică şi apărarea cibernetică aigură rezilienţa cibernetică
În nota rezilienţei cibernetice studenţi şi cadre didactice de la departamentul Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică din cadrul Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, au participat la o dezbatere care a vizat Sistemele de Comunicaţii Agile. Perspective Militare şi Civile. În cadrul manifestării, colonel Marius Vârtej, din cadrul Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est (HQ MNC-SE), a prezentat într-un limbaj tehnicizat aspecte legate de formarea specialiştilor de comunicaţii şi informatică, care se utilizeză în acţiuni militare folosind sisteme moderne de comunicaţii. De asemenea, căpitan Valeria Toma, din cadrul Agenţiei Spaţiale şi de Radiocomunicaţii a Comandamentului Comunicaţiilor şi Informaticii, a prezentat stadiul actual, perspectivele şi direcţiile de dezvoltare ale comunicaţiilor satelitare la nivelul MApN.
În completare, un grup de studenţi care au studiat trei luni la Universitatea Limoges din Franţa, le-au împărtăşit colegilor şi profesorilor impresiile în urma celor 3 luni petrecute la mobilitatea de studiu efectuată prin programul Erasmus+.