Articol
Sibianul Adrian Mihai, fost sportiv și antrenor de performanță în kickboxing și arte marțiale mixte (MMA), în prezent un prosper om de afaceri în domeniul protecției și pazei, a fost invitat la preselecțiile sezonului 11 pentru cunoscuta emisiune ”Chefi la cuțite” de la Antena 1. Filmările au avut loc în toamnă, dar întregistrarea cu cel cunoscut și drept ”Sfarmă Piatră” a fost difuzată în această seară.
Imediat după ce a participat la preselecție, sibianul a vorbit despre cum a ajuns la ”Chefi la cuțite”.
”Eram în Polonia, la pregătire când am fost cautat de cei de la «Chef la cuțite» pentru a participa ca invitat în cadrul acestei emisiuni. Fiind un pasionat al gătitului, am onorat această invitație și am mers la prima rundă a preselecției, ca să dovedesc că știu și să gătesc, că mă descurc la fel de bine și în bucătărie, nu numai în ring, în «cușca» de MMA, sau mai nou, în mașina de raliuri cu care participă în Campionatul Național, dar și mediul de afaceri.
Realizatorii emisiunii au văzut postările mele de pe Facebook, unde sunt filmulețe cum gătesc diferite feluri de mâncare, cum ar fi crap la cuptor, orez cu bob lung asezonat cu condimente asiatice și ciuperci negre,
rață sau curcan la cuptor, diferite meniuri, tocaniță de cocoșel de munte sau de iepure. Mi-au spus că au parcurs profilul meu și așa s-au decis să mă invite la emisiune”, a afirmat sibianul, care însă nu a putut vorbi public despre această experiență decât numai după difuzarea secvenței în care a apărut, din cauza contractului semnat.
Nu este prima emisiune la care participă
Adrian Mihai nu se află la prima experiență în televiziune. În trecut, el a mai participat la câteva emisiuni, cele mai importante fiind ”Teo Show”, ”Noaptea Târziu”, a lui Mircea Badea, ”Garantat 100%”, ”Impact”, ”Românii au talent” sau ”iUmor”.
”Producătorii emisiunii «Chef la cuțite» au considerat că un antrenor cunoscut, care știe să gătească, este binevenit la această emisiune”, mai spune Adrian Mihai.
”Emisiunea s-a derulat foarte bine. Eu am gătit ceva simplu, mazăre sote cu morcovi, asezonat cu mărar și mușchiuleț de porc. Secretul este asezonarea mâncării, iar la mușchiulețul de porc am folosit o asezonare specială, adăugând și puțin turmenic”, mai povestește ”Sfarmă Piatră” despre felul de mâncare cu care s-a prezentat în emisiunea culinară de la Antena 1.
A primit cuțitul argintiu, iar acum se numără printre prietenii emisiunii
Formatul emisiunii este de așa natură încât vedetele de toate felurile care participă la preselecții, dar care nu au posibilitatea de a continua în Bootcamp din cauza programului supraîncărcat de zi cu zi primesc un cuțit mai special, cel argintiu. Este acordat în principal prietenilor emisiunii, iar din sezonul 11, printre ei se numără și Adrian Mihai.
”Pot spune că în fiecare seară gătesc. Depinde ce îmi cere organismul. Fiind fost sportiv de performanță aveam nevoie de o anumită dietă pentru a executa un plan de nutriție conform categoriei mele, categoria grea”, a explicat Adrian Mihai cum a ajuns în bucătăria de la ”Chefi la cuțite”, iar înainte de a da drumul farfuriilor cu cloșuri pe bandă, i-a implorat pe cei trei chefi: ”Domnilor, trei cuțite, dar nu în spate!”.
”Are 70 de ani, bucătar pensionar, pentru că a rămas cu sechele de pe timpul lui Ceaușescu”, și-a dat cu părerea chef Bontea despre cel care se află în spatele acestui fel de mâncare.
”Am 49 de ani, nu 70, cum ați spus dumneavoastră. Sunt antrenor de sporturi de contact, de kickboxing, și antreprenor. Amândoi (n.a. chef Bontea și chef Dumitrescu) ați făcut mișto de mine și nu prea accept, așa…”, a venit replica lui ”Sfarmă Piatră”.
”A fost la spectacol, un pic de intimidare, așa, nu cu supărare. Pentru spectacol”, a explicat sibianul momentul când s-a prezentat în fața chefilor.
Dumitrescu a detensionat atmosfera: ”Atunci hai s-o dăm pe față, că n-are sens, adică (…) mi-o iau o dată, bătaia mea-i televizată. Ce să fac? Singura rugăminte, vă rog, dați la ficat că noi cu fața facem bani”. După care s-a răs! De ambele părți a pupitrului chefilor…
”Suntem mândri că există români care pot face lucruri de genul ăsta”, a intervenit chef Bontea, înainte de a-i fi înmânat lui Adrian Mihai cuțitul auriu.
”Pentru mine, faptul că am primit acest cuțit, este o onoare, pentru că, până la urmă, sunt apreciat de somități în domeniu și nu numai”, a mulțumit sibianul, vizibil emoționat.
Adrian Mihai a rememorat, imediat după preselecția de la ”Chefi la cuțite”, din toamnă, experiența avută.
”Cu juriul a fost distracție. Chef Florin Dumitrescu chiar și-a desfăcut tunica, să mă provoace la luptă. A zis că a mâncat destulă mâncare, iar acum nu este o problemă dacă mănâncă și puțină bătaie.
La final, am primit cuțitul argintiu. Chefii Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea au posibilitatea de a oferi «Cuțitul de argint», un cuțit special pentru oameni speciali. «Cuțitul de argint» este oferit prietenilor emisiunii, invitaților speciali, vedetelor care acceptă provocarea de a găti în cadrul show-ului culinar, oamenilor cu povești de viață impresionante. «Cuțitul de argint» simbolizează prietenia și aprecierea chef–ilor față de omul din spatele farfuriei”, a adăugat Adrian Mihai.
De unde porecla de ”Sfarmă Piatră”
Adrian Mihai a povestit, la ”Chefi la cuțite”, de unde s-a ales cu porecla de ”Sfarmă Piatră”.
”De la două recorduri Guiness Book! (…) Presiunea la care rezistă cutia toracică este aproximativ de o tonă și 450 de kilograme în momentul impactului. (n.a. pe pietul meu) S-au spart 36 de bolovani. Am văzut în străinătate cum diverși maeștri spărgeau cărămizi. Și eu am zis să pun un bolovan. Și m-am dus la râu, la noi, în Sibiu, și am găsit mai multe lespezi mari de bolovani. Primul a fost de 54 de kilograme. Sunt singurul om din lume care am reușit să sparg un bolovan de 110 kilograme pe piept. Cei de la metrologie, de la București, au măsurat mecanica loviturii și s-a ajuns la aproximativ 1.450 de kilograme forță. Zece kilograme avea barosul”, a spus sibianul.