Medicina naturistă: Moţul curcanului (Amaranthus caudatus)

Acasa >

Articol

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Amarantul este o plantă erbacee anuală, cu frunze late şi flori frumoase, iubitoare de căldură şi lumină. Florile, ca şi frunzele, au o culoare purpurie, roşie, galbenă, verde. Datorită aspectului este cultivată şi ca plantă ornamentală.

Planta era cultivată de populaţiile din zona Americii Centrale, perioada cea mai importantă fiind în timpul Civilizaţiei Aztece. Aztecii considerau această plantă "grăuntele mistic" al aztecilor. După căderea Imperiului Aztec, cultivarea şi folosirea amarantului a fost interzisă de către cuceritori, ca un mijloc de reducere a populaţiei prin înfometare şi proliferare a unor boli. Planta a ajuns pe cale de dispariţie. Oamenii de ştiinţă actuali au adus în studiu această plantă, iar acum se găsesc peste 30 de produse pe bază de amarant. Rusia foloseşte preparate pe bază de amarant atât în industria alimentară – pentru produse dietetice, în alimentaţia copiilor, cât şi în industria farmaceutică şi profilactică. De asemenea, amarantul este folosit şi în alimentaţia animalelor. La noi în ţară, sunt efectuate culturi ecologice, deoarece planta are proprietăţi antioxidante, antiinflamatorii la nivelul gastro-intestinal. Reglează aciditatea gastrică, protejează mucoasa gastro-intestinală şi stimulează regenerarea ei. Este depurativă, uşor laxativă şi diuretică. Se recomandă în refluxul esofagian, în anumite stări toxice şi alergice. Se poate găsi în compoziţia medicamentelor Reclacid şi Fiamarant.

Amarantul, în traducere din limba greacă, înseamnă "nemuritor", ceea ce reflectă proprietăţile sale dătătoare de sănătate şi energie.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Autor
02 mai 2023 la 17:43

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Dragos BAKO
acum 2 ore
VIDEO: O familie specială, atracția de Paști din Parcul Sub Arini
Vremea din ziua de Paști a fost, mai degrabă una de vară decât de primăvară, așa că după...
Știri
1 min de citit
acum 6 ore
Video: Capre negre, surprinse nu departe de Sibiu, la plimbare pe culmi
Natura continuă să demonstreze că deține supremația în materie de frumusețe și capacitate de a ne surprinde, indiferent...
Național
1 min de citit
Autor Dragos BAKO
acum 6 ore
Vești bune pentru turiști, vești proaste pentru hotelieri: cazările din Sibiu, mai ieftine decât în anii trecuți
Tot mai multe voci care susțin, în ultima vreme, că Sibiul cunoaște un regres din punct de vedere...
Actualitate
2 min de citit
acum 1 zi
„Spovedania” emoționantă făcută unui medic sibian: „Nu am respectat indicațiile dvs… Aici, nu s-a putut..!”
Un mesaj cutremurător, care relevă în egală măsură „agonia și extazul” sistemului sanitar românesc, a fost trimis unui...
Actualitate
4 min de citit