Articol
Glutamatul monosodic E621 este un potenţiator de aromă şi este adăugat în cantitate mare la amestecurile de condimente şi mirodenii, cum ar fi produsele de tip Vegeta sau Delicat, care conţin până la 15% glutamat de sodiu, precum şi supele la plic sau fix pentru cartofi. Într-un raport prezentat în 2006 în faţa comisiei de experţi pentru aditivi alimentari din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi intitulat "Otrăvirea lentă a omenirii", cercetătorul John Erb a făcut o serie de studii asupra glutamatului de sodiu şi efectele sale asupra animalelor şi oamenilor.
S-a constatat că glutamatul de monosodiu îi face pe oameni să mănânce tot mai mult şi mai repede, lucru ce duce la obezitate.
Într-un studiu realizat în 1990 de cercetătorii P.J. Rogers şi J. E. Blundell, s-a constatat că atunci când un om consumă o masă în care este inclus glutamatul de monosodiu, acestuia i se face curând foame şi va consuma o cantitate mare de mâncare mult mai mare, lucru ce duce la obezitate şi la o serie de alte îmbolnăviri.