Articol
Sucurile de legume şi fructe elimină celulele moarte din corp, ajutând la dizolvarea pietrelor de la ficat şi rinichi, prevenind totodată şi cancerul.
Se indică folosirea unui storcător de fructe care face ca orice substanţă chimică folosită la cultivarea şi depozitarea fructelor să rămână cu pulpa acestora. Sucul conţine apă structurată, vitamine şi săruri minerale.
Sucurile se consumă cu 20 de minute înainte de masă şi fiecare înghiţitură trebuie să fie ţinută în gură câteva secunde.
Dacă bem repede, sucurile ajung direct în stomac şi sunt supuse fermentaţiei deoarece funcţia principală a stomacului este de a procesa proteinele.
Sucurile trebuie consumate proaspete.
Ingredientele dătătoare de sănătate durează doar câteva ore în sucurile de fructe şi zece ore în sucurile de legume. Sucurile din comerţ, chiar dacă sunt 100% naturale, păstrează 60% din valoarea nutritivă. Conservanţii şi pasteurizarea folosite la producerea sucurilor distrug vitaminele împreună cu informaţiile naturale biologice înregistrate în ea. De foarte multe ori, se adaugă vitamina C sintetică în sucurile de fructe şi legume, care este foarte dăunătoare pentru organism.
Sucurile naturale măresc alcalinitatea corpului, dizolvând mucozităţile, eliminând sărurile dăunătoare. Sucurile proaspete sunt atât de bogate în microelemente şi minerale, încât conţin aproape toate vitaminele şi mineralele necesare sănătăţii.
Sucurile se asimilează la o jumătate de oră după ce au fost consumate, în timp ce mesele solide, chiar şi cele bazate pe legume, au nevoie de cel puţin o oră pentru digestie.
Pentru afecţiuni ale sănătăţii, se pot consuma 2-4 căni pe zi, timp de 2 săptămâni. Se vor face pauze şi apoi se pot repeta.
Preventiv se poate consuma sucul proaspăt, chiar şi 1/2 l zilnic, tot timp de 2 săptămâni. Amestecaţi morcov, sfeclă, roşie şi măr.