Articol
Ambasada României în Austria și Misiunea Permanentă a României pe lângă organizațiile internaționale de la Viena au celebrat joi, 24 noiembrie a.c., Ziua Națională a României printr-o recepție care a avut loc în saloanele Bursei din Viena. Au fost prezenți în jur de 500 de invitați, reprezentanți ai președinției, cancelariei federale, guvernului, parlamentului și instituțiilor statului austriac, precum și ai corpului diplomatic acreditat la Viena.
Mesajul Excelenței Sale Emil Hurezeanu
——————————-
Referindu-se la relațiile cu Austria, ambasadorul Emil Hurezeanu a subliniat contribuția importantă pe care tot mai numeroasa comunitate românească o are la bunul mers al societății şi economiei austriece. De asemenea, a vorbit despre rolul de catalizator al relațiilor bilaterale şi interumane pe care îl poate juca deținerea de către Timișoara a titlului de Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.
Nu în ultimul rând, a menționat eforturile care se fac de către autoritățile române pentru operaționalizarea cât mai curând posibil a Consulatului General de la Salzburg, fapt care va facilita accesul cetățenilor români din vestul şi sudul Austriei la servicii consulare. Nu în ultimul rând, a menționat eforturile care se fac de către autoritățile române pentru operaționalizarea cât mai curând posibil a Consulatului General de la Salzburg, fapt care va facilita accesul cetățenilor români din vestul şi sudul Austriei la servicii consulare.
A promovat indirect AFT Sibiu
————————
Prin evenimentele dedicate Zilei Naționale a României a fost promovată și imaginea mediului militar – academic din Sibiu, prin prezența unui grup de studenți de la AFT dar și a Muzicii Militare a Garnizoanei Sibiu. Imnurile României, Austriei şi Uniunii Europene au fost interpretate de Muzica militară a Garnizoanei Sibiu, iar momentul artistic a fost susținut/ oferit de „Band of Brothers and Sisters” din cadrul Academiei Forțelor Terestre din Sibiu. În acest context au fost prezentate cântece și dansurile tradiționale românești. Indirect Excelenta Sa a promovat si mediul academic-militar performat de la Sibiu care în aceași perioadă, găzduia conferinţa internațională "Impactul tehnologiilor emergente și disruptive asupra securității globale", sub auspiciile Academiei Oamenilor de Știință din România – Secția Științe Militare, a Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti şi a Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială „Elie Carafoli” Bucureşti. Reamintim ca Academia Forțelor Terestre din Sibiu a acordat titlul de Doctor Honoris Causa Excelenței Sale Emil Hurezeanu, încă în anii în care era Ambasadorul României în Republica Federală Germania.
Alte evenimente
—————————-
În același context delegația Sibiu – Business Agency a avut un schimb de experiență la Viena – Business Agency. Prima întâlnire a avut loc la Ambasada României din Austria unde am avut plăcerea să îl reîntâlnească pe E.S. Emil Hurezeanu. Pe agenda discuțiilor s-au aflat: posibilitățile de atragere de investiții austriece, dificultățile pe care le întâmpină antreprenorii în accesarea pieței din România, modalitățile de creștere a nivelului exporturilor firmelor românești în Austria precum și aderarea României la spațiul Schengen. Sibienii au mai participat la un schimb de bune practici alături de “ECO plus”, cea mai mare agenție de afaceri a landului Austriei Inferioare.