Principalul criteriu după care îți vei alege o geantă probabil că este contextul în care o vei purta. Pentru job vei avea nevoie de o geantă încăpătoare, în care să îți poți transporta lucrurile importante, chiar documente și laptop. Pentru o seară în oraș sau o petrecere elegantă, în mod sigur vei alege o poșetă micuță, în care să poți transporta doar strictul necesar. Iar dacă ai planificată o vacanță, în mod sigur te vei îndrepta către o geantă pentru transport, o geantă de călătorie încăpătoare.
Probabil pentru toate activitățile vei alege genți piele, deoarece acestea sunt rezistente și calitative.
Îngrijirea articolelor tale din piele începe cu îngrijirea de zi cu zi. Urmând doar câteva reguli simple, poți evita uzura inutilă și poți prelungi durata de viață a accesoriilor tale.
Poți începe prin a nu-ți umple prea mult geanta, poșeta sau portofelul pentru a evita ca pielea să se întindă și astfel să se deformeze. În mod sigur vei dori ca aceasta să își păstreze forma originală.
Curăță în fiecare săptămână articolele din piele cu o cârpă moale sau o perie, pentru a îndepărta impuritățile și petele. Zgârieturile pot afecta o piesă realizată impecabil. Ai grijă să eviți contactul cu haine care au accesorii metalice, suprafețe ascuțite sau bijuterii groase care ar putea intra în contact cu geanta ta de piele. Pielea umedă necesită îngrijire suplimentară și se poate deteriora ușor, așa că dacă se anunță ploaie, nu uita să iei o umbrelă.
Depozitarea adecvată a pielii este una dintre cele mai simple moduri prin care poți preveni deteriorarea și poți menține un finisaj de înaltă calitate. Depozitează gențile din pielea departe de lumina directă a soarelui, deoarece aceasta poate provoca decolorarea. Păstrează gențile într-un sac de pânză pentru a evita zgârieturile. Evită folosirea pungilor de plastic, acestea împiedică o bună ventilație. De asemenea, nu depozita gențile din piele aproape de surse artificiale de căldură, de exemplu caloriferele pot cauza uscarea și crăparea pielii.
Dacă intenționați să lași geanta depozitată pentru o perioadă lungă de îți recomandăm să înfășori accesoriile acestea în materiale, cum ar fi fermoarele și clemele în hârtie absorbantă, pentru a evita ca acestea să lase amprente nedorite pe piele. Următoarea etapă este introduci geanta de preferință în sacul în care a sosit, acestea sunt tăiate la dimensiunea potrivită pentru a evita strivirea și deformarea. Dacă nu mai ai sacul original, o față de pernă albă din bumbac poate fi un înlocuitor ideal. Evită să folosești o țesătură colorată pentru a evita transferul de culoare.
Asigură-te că o așezi pe bază în loc să o agăți, deoarece acest lucru poate întinde mânerele. În plus, ai grijă să alegi un loc suficient de înalt pentru a permite mânerelor să se ridice nestingherite. Dacă procedezi altfel, acestea pot fi îndoite sau deformate.