Elevii din Păuca învaţă într-o şcoală "smart", una dintre cele mai moderne din România

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Elevii din comuna Păuca învaţă într-o şcoală smart, unitatea de învăţământ fiind una dintre cele mai moderne din România. Noua şcoală este construită chiar în centrul satului Păuca, în apropierea sediului Primăriei şi a noii Biserici Ortodoxe. Şcoala Gimnazială Păuca este o şcoală smart şi a fost construită printr-un proiect în valoare de peste 800.000 de euro, fiind adaptată pentru educaţia digitală.

În cadrul acestei unităţi de învăţământ, cadrele didactice predau folosind table interactive, softuri şi alte soluţii educaţionale smart. De asemenea, la nivelul clădirii sunt implementate tehnologii moderne pentru reducerea consumului de energie şi pentru creşterea confortului pentru elevi în timpul orelor de curs. Spre exemplu, sistemul de iluminat este controlat printr-o aplicaţie mobilă, iar în întreaga şcoală sunt montaţi senzori care reglează consumul de electricitate şi energie. În ultimul an, a continuat dotarea ambelor şcoli din Păuca (Şcoala generală şi Şcoala gimnazială) cu materiale didactice moderne, ajutând astfel la dezvoltarea conceptului "smart school – şcoala viitorului", au transmis reprezentanţii şcolii într-un comunicat de presă.

"Noua şcoală este o mândrie a co­munităţii noastre, fiind locul în care îi mo­delăm frumos pe copiii noştri învăţându-i ce înseamnă dragostea pentru satul românesc. Am investit într-o şcoală modernă pentru că ştim cât de importantă este educaţia pentru dezvoltarea comunei noastre. Copiii aceştia, care învaţă acum în această şcoală, sunt cei care vor conduce în viitor administraţia locală şi comunitatea. Este important ca ei să dobândească valori sănătoase şi să fie temeinic pregătiţi pentru a avea grijă de satele comunei Păuca. Le oferim astfel posibilitatea să înveţe într-o şcoală a viitorului şi a tehnologiei, dar în care nu ne uităm valorile, tradiţiile, identitatea şi rădăcinile. Avem datoria morală de a-i învăţa pe copiii sau nepoţii noştri respectul omului de la ţară şi dragostea pentru tot ceea ce este românesc. La începutul unui nou an şcolar, le doresc mult succes tuturor elevilor şi dascălilor, iar părinţilor le transmit să rămână alături de şcoală şi să se implice activ în educaţia copiilor", a spus Niculae Dancu, primarul comunei Păuca.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Păuca este o comună din judeţul Sibiu formată din satele Bogatu Român, Broşteni, Păuca şi Presaca. Comuna are o populaţie de circa 1900 de locuitori, între care şi o comunitate mică de saşi. Deşi prima atestare documentară a localităţii este relativ târzie, anul 1309, dovezi ale locuirii pe aceste meleaguri datează încă din Neolitic. La Păuca, învăţământul are o vechime de peste 170 de ani. Potrivit documentelor istorice despre localitate, în 1850, Păuca avea un învăţător (care era preotul satului), plătit de fiecare familie cu câte "o mierţă de bucate". Populaţia şcolară a cunoscut un maxim în anul 1975, când în şcolile din comună învăţau 444 de elevi. În prezent, la Păuca învaţă în clasele primare aproximativ 100 de copii.

 

08 septembrie 2022 la 17:42

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
acum 5 minute
Gata (din nou) cu lacătele de amor de pe Podul Minciunilor
Scriam, în urmă cu ceva zile, că "Ar trebui din nou ceva curăţenie pe la lacătele de la...
Actualitate
2 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 10 minute
Doar un simplu indicator vandalizat din Sibiul cel civilizat şi occidental
Distrugere şi degradare. Fapte ce se pedepsesc cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu...
Actualitate
3 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 13 minute
Tehnologie specială pentru persoanele cu dizabilități la sediile agenţiilor pentru plăți și inspecție socială
Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) a demarat implementarea unui sistem modern de accesibilizare a sediului...
Actualitate
1 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 35 minute
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR anunţă că luni şi marţi, (28 şi 29 aprilie)...
Actualitate
1 min de citit