Articol
Spanacul este foarte important deoarece întreţine digestia, conţine o substanţă organică ce curăţă intestinele şi le îmbunătăţeşte funcţionarea. Două ceşti băute în fiecare zi pot ajuta la înlăturarea celor mai severe forme de constipaţie, în câteva zile sau în câteva săptămâni.
Folosirea laxativelor întotdeauna dau rezultate deoarece sistemul local alcătuit din ţesuturi, muşchi şi nervi nu mai este pus la treabă, ceea ce duce la degenerarea intestinelor.
Sucul proaspăt de spanac crud contribuie la regenerarea întregului tract digestiv.
Consumul de produse rafinate, fără a fi însoţit de vitamina C, contribuie la sângerarea gingiilor şi boli ale paradontului.
Se recomandă consumarea de mâncăruri bazate pe plante naturale crude, inclusiv cantităţi adecvate de spanac şi sucuri de morcovi.
Spanacul este un remineralizant de mare valoare. Este antianemic, antiscorbatic, tonicardiac, activator al secreţiei pancreatice. Are şi proprietăţi anticanceroase, este concluzia unor oameni de ştiinţă germani.
Pentru doctorul Ch. Davenport, care a trăit 111 ani, "bună dispoziţie, respiraţie adâncă şi spanac din belşug".
Spanacul se recomandă în convalescenţă, rahitism, creştere, astenie fizică şi nervoasă.
Contraindicaţii: hepatism, reumatism, artitrism, piatră, inflamaţii gastrice sau intestinale. Conţine 700 mg de acid uric la suta de grame, fiind contraindicat la hiperuremie.