Elevii din Mârşa au o sală de clasă specială

Acasa >

Articol

Participanţii la Conferinţa judeţeană “Gheorghe Lazăr – dascălul Școlii românești – dascălul de ieri, de azi, de mâine”, desfăşurată zilele trecute la Liceul Tehnologic Mârşa, au avut ocazia de a asista şi la prezentarea proiectelor aflate în desfăşurare lîn cadrul instituţiei de învăţământ, acţiuni cofinanţate de Consiliul Judeţean Sibiu, în cadrul programelor Agenda pentru Educaţie 2022 şi Agenda culturală şi pentru dezvoltarea comunităţii 2022. Unul dintre proiectele derulate şi în acest an la şcoala din Mârşa este ,,Educația – calea spre o cetățenie responsabilă și activă. Școala în natură” (ediția a II – a), cofinanțat prin intermediul Agendei pentru Educație a a Consiliului Județean Sibiu. Prin activităţile programate în cadrul acestui proiect, cei de la instituţia de învăţământ din Mârşa îşi propun să continue și să dezvolte un mediu educațional adecvat învățării în cadrul școlii, prin amenajarea “Clasei din grădină”, un spaţiu neconvenţional, realizat în anul 2021, prin cea dintâi ediţie a proiectului. “Acest spațiu va constitui suport pentru toți elevii școlii în activitățile de învățare, răspunzând la cerințele și nevoile din viața reală și pregătirea pentru integrarea în viața publică – socială, economică, politică, comunitară și culturală. Proiectareaa ctivităților didactice desfășurate în această sala de clasă specială, va fi susținută de o proiectare transcurrriculară, prin aplicarea unor metode didactice, urmărind dezvoltarea competențelor elevilor și conexiunea conținuturilor cu aplicabilitate în viața de zi cu zi. Amenajarea acestui spațiu outdoor și dotarea cu material și mijloace didactice specificeva fi support în formarea competențelor privind dezvoltarea durabilă, conservarea naturii și petrecerea timpului liber într-un cadru adecvat, plăcut, relaxant. Activitatea “Clasa din grădină” facilitează desfășurarea orelor, workshop-urilor, atelierelor de creație în mediul natural, realizând astfel predarea cunoștințelor de la simplu la complex, de la concret la abstract. Unitatea noastră școlară cuprinde toate nivelurile de învățământ, motiv pentru care activitățile desfășurate în curtea școlii conduc la dobândirea competențelor concrete, în special pentru elevii ciclurilor preșcolar și primar. Dezbaterile privind reducerea emisiilor de carbon, workshop-urile, acțiunile de ecologizare, drumețiile din tabăra “Cercetare, mișcare, natură, creație!” propuse urmăresc identificarea valorilor culturale, materiale și imateriale din comunitate și din județ, prin implicarea elevilor, părinților și membrilor comunității, având ca rezultat formarea acestora ca viitori cetățeni responsabili și activi. Cu ajutorul finanțării obținute în acest an, clasa a fost aproape finalizată, activitățile au început să prindă viață!”, ne-a informat coordonatorul proiectului, prof. înv. primar, Sanda Stanciu.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

D.F.

14 iunie 2022 la 12:42

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Paul NEAGU
acum 9 minute
”Coding Award- Premiul pentru programare” la Mondialele de Roboticā de la Houston, SUA, pentru Nitro Explorer din Sibiu
Echipa de robotică Nitro Explorer, antrenată de Hoară Alina de la Asociația Științescu Hub este câștigătorea premiului Coding...
Actualitate
3 min de citit
Autor Dan FRÂNCU
acum 1 oră
Serbare câmpenească de 1 mai, la Mediaș
Dacă locuiți în nordul județului și nu v-ați făcut încă planuri pentru petrecerea zilei de 1 mai, puteți...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 2 ore
Ruxandra Cibu Deaconu s-a întâlnit cu reprezentanții ONG-ului „Împreună pentru Ștefan”: „Copiii cu nevoi speciale nu cer lacrimi, ci răbdare.
Senatoarea USR de Sibiu a transmis un mesaj pe rețelele de socializare, în urma unei întâlniri cu reprezentanții...
Actualitate
2 min de citit
Autor Dan FRÂNCU
acum 2 ore
Spectacol de dans, la Casa de Cultură Avrig
Sâmbătă, 26 aprilie, începând cu ora 17, Casa de Cultură a orașului Avrig va fi gaza spectacolului „UrbanDance...
Actualitate
1 min de citit