Articol
Fuste din cravate vechi, genți din plăci de pick-up sau bijuterii din doze și peturi de suc, sunt doar câteva din cele aproximativ 200 de obiecte realizate din deșeuri reutilizabile, în cadrul proiectului “Deșeul ca Resursă”.
Timp de o lună tineri de toate vârstele au participat la diverse ateliere și cursuri având ca temă potențialul de reciclare și refolosire a diferitelor tipuri de deșeuri: textile, plastic, vegetale, hârtie și chiar deșeuri industriale.
“Am demarat acest proiect în ideea unei nevoi de educație ecologică și de reutilizare a deșeurilor. Trebuie cu toții să realizăm cât este de important să conștientizăm numărul mare de lucruri pe care le aruncăm dar pe care am putea foarte ușor să le reinterpretăm și să le oferim o nouă întrebuințare. Avem nevoie de o astfel educație civică și de protecția mediului care să devină parte din existența noastră cotidiană și tocmai de aceea vom încerca să ne facem un obicei din susținerea unor astfel de proiecte” a declarat Liliana Popescu, directorul CCS Sibiu.
Cele mai reușite creații au putut fi admirate în cadrul unui vernisaj care a fost organizat la sfârșitul proiectului și de asemenea au fost integrate într-o broșură explicativă. Toți participanții la proiect au fost premiați cu medalii, diplome și materiale promoționale.
Inițiatorii proiectului au fost Asociația Conexiuni, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților din Sibiu cofinanțatori fiind Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.