Articol
– Domnule Weber, punct final pentru un nou sezon, pentru Măgura. Din punctul nostru de vedere, echipa pe care o conduceți de pe margine a ieșit pe plus pe toate fronturile, campionat, cupele europene și Cupa României. Am vrea să știm însă punctul dumneavoastră de vedere, pentru că acesta contează mai mult decât ce credem noi…
– Da, am ieșit pe plus atât în campionat, în Liga Florilor, cât și în European League și Cupa României. Să le luăm pe rând! Mai întâi cupele europene, competiție unde am mers pentru a treia oară în ultimii patru ani în faza grupelor. Spre deosebire de precedentele sezoane în care am ajuns în grupele acestei competiții, de data asta am reușit să obținem nu una, ci două victorii. Până în faza grupelor însă, am trecut de vicecampioana Cehiei, Banik Most, apoi am scos-o pe Debrecen, ocupanta locului al treilea din Ungaria, în turul trei preliminar. Apoi, în grupă, am câștigat acasă cu Storhamar, ocupanta locului secund în Norvegia, și cu Lada Togliatti, echipa de pe locul al treilea din Rusia.
În campionat, am fost aproape de a termina sezonul pe podium. Până la urmă, am venit pe locul al patrulea, ceea ce e bine, pentru că mergem din nou în EHF European League. De data asta intrăm doar din turul III preliminar și, în plus, la tragerea la sorți, suntem cap de serie. Deci, locul 4 în Liga Florilor, cu doar trei meciuri pierdute acasă, cu Rapid, noua campioană, CSM București și SCM Rm. Vâlcea.
Apoi, în Cupa României, după ce am pierdut semifinala cu CSM București, am câștigat finala mică disputată în fața noii campioane a României, Rapid București.
Deci, una peste alta, suntem pe plus față de anul trecut, iar plusul este unul însemnat.
– A contribuit la aceste performanțe și stabilitatea care e la club de atâția ani?
– Cu siguranță, a contat foarte mult că avem liniștea necesară, că nu e o presiune la fel de mare ca la alte echipe din Liga Florilor unde bugetele sunt mult mai mari decât al nostru, iar dacă bugetul e mare, cu siguranță nu e răbdare și se așteaptă performanțe imediate. La noi e liniște, avem condiții bune, chiar foarte bune pentru o echipă din Liga Florilor. Am reușit, acum un an, să alcătuim lotul pe care mi l-am dorit, au venit jucătoarele de care consideram că am nevoie, nu m-am înșelat în selecția făcută, în transferurile făcute, iar drept dovadă stau rezultatele. Pentru aceste condiții, pentru tot ce se întâmplă în jurul acestei echipe trebuie să le mulțumim autorităților locale și primarului Gheorghe Huja, dar și suporterilor care sunt alături de noi, meci de meci, în număr mare.
– A fost acest sezon al Ligii Florilor așa cum v-ați închipuit. Într-o discuție purtată înaintea debutului acestuia spuneați că origare din primele 10 echipe poate câștiga cu oricine…
– Da, a fost un sezon extrem de dificil. Toate echipele s-au întărit considerabil, au fost meciuri viu-disputate. Au fost destule rezultate surpriză, pe unele le-am obținut și noi… Drept dovadă că a fost un sezon complicat, campioana n-a mai fost cunoscută de la început, iar CSM-ul a pierdut laurii în fața giuleștencelor. Să rămânem pe linia pe care am început, noi am fost… pe plus.
– Ce urmează pentru Măgura?
– O vacanță binemeritată, nu prea lungă însă, apoi pregătirea pentru noul sezon, pentru că va fi și acesta un sezon lung și dificil.
– Desigur urmează și transferurile. Cine pleacă, cine vine?
– La capitolul plecărilor, sunt două dintre portărițe, Kira Trusova și Renata de Arruba. Ne mai despărțit de Dijana Radojevici, Marina Dmitrovici și Valentina Blazevici. De venit, vor veni alte două portărițe, Mirela Pașca de la Slatina și Ana Maria Măzăreanu de la Bistrița-Năsăud. Apoi, o extremă stânga de la Buzău, echipa de sub noi, Abigail Vălean, Asli Iskit, o turcoaică ce a jucat ultima dată în Germania, la Thuringer, centrul Elena Dache, jucătoare de echipa națională, care a jucat anul trecut la Rm. Vâlcea, Cynthia Tomescu, pivotul care a mai jucat la Măgura și care ultima dată a fost la Mioveni. Mai vin încă un pivot, de la HC Zalău, Mouna Jlezi, și Elena Mitrache, extremă dreapta, tot de la Zalău.