Articol
Primăria Agnita, prin Casa de Cultură ”Ilarion Cocișiu” Agnita, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, va organiza evenimentul ”Picnic muzical în pădurea Steinburg”. Acesta va avea loc pe 18 iunie, începând cu ora 12, în pădurea Steinburg din Agnita.
”Picnic muzical în pădurea Steinburg” este un eveniment menit să readucă în spațiul urban din Agnita o zonă verde, de relaxare și de agrement, pe care pădurea Steinburg a reprezentat-o odată. În ziua evenimentului, la inaugurarea parcului Steinburg, va avea loc o acțiune de plantare de copaci, activitate care va contribui la protecția mediului înconjurător.
Spectacolul va fi deschis la ora 12 de grupul de chitariști din orașul Agnita. Vor urma momente frumoase, dedicate folclorului românesc de elevii Școlii Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu” Sibiu și de formațiile tradiționale din cadrul Casei de Cultură Agnita și Asociației Vatra Satului Săcădate.
De la ora 18, va intra pe scenă Filarmonica de Stat Sibiu, care va oferi un concert de Muzică de Film. Melodii celebre, din filme la fel de cunoscute, vor încânta publicul spectator. Vom avea, așadar și un moment muzical unic, al Filarmonicii de Stat Sibiu, într-un oraș în care nu există o astfel de instituție de profil.
Pădurea Steinburg – livada ciocârliilor
”Pădurea are o poveste aparte, este un loc plin de nostalgie, de care generații întregi sunt legate prin cele mai frumoase amintiri. Un proiect care presupune o activare comunitară, o dată prin marcarea evenimentului în sine cu o piesă de teatru ce va aminti frumoasa poveste a parcului, un moment care valorizează memoria colectivă și redefinește identitatea locului, iar pe termen lung, redarea acestui spațiu locuitorilor orașului Agnita. Pe vremuri, pădurea Steinburg se numea „livada ciocârliilor“ – Lerchenwiese, motiv pentru care, redeschiderea va fi marcată printr-un eveniment de înaltă ținută muzicală – prezența Filarmonicii de Stat Sibiu. Îmi doresc ca agnițenii să se bucure de evenimente de calitate, care, iată, sunt posibile cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Pădurea Steinburg, pe care o vom reda comunității în vara acestui an, va asigura locuitorilor Agnitei, dar și pentru zonele din împrejurimi, un spațiu dedicat petrecerii timpului liber în natură, o zonă de agrement de care orașul are mare nevoie”, a precizat Schiau-Gull Alin-Ciprian, primarul orașului Agnita.
„Este o mare bucurie să fim alături de comunitatea din Agnita, cu prilejul acestui eveniment cultural deosebit și sunt cu adevărat mândră de faptul că proiecte atât de frumoase prind viață prin Agenda culturală a județului Sibiu. Cu atât mai mult, două instituții emblematice de cultură din subordinea Consiliului Județean Sibiu, Filarmonica de Stat și Școala de Arte și Meserii, într-un efort comun, vor pune în valoare elemente ale cadrului natural de o inestimabilă valoare, așa cum este Pădurea Steinburg. Sunt sigură că agnițenii și nu numai se vor bucura pe deplin de natură și aer curat, petrecându-și timpul liber aici. „Picnic în pădurea Steinburg” ne oferă prilejul de a ne bucura de muzică și spectacol în aer liber. Vă felicit pentru această inițiativă și îmi doresc ca un număr cât mai mare de locuitori din județul Sibiu să ia parte la acest eveniment!” – Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu.
18 iunie, o zi dedicată frumosului
”Picnic muzical în pădurea Steinburg” este dedicat în întregime conexiunii zonelor urban, cu rural, tradițional, cu clasic.
Pe vremuri, în Steinburg se organizau și serbări câmpenești, la care principalii actori locali erau formațiile din mediul rural. Acum se dorește o comuniune între rural și urbal, tradițional și clasic, unde rurarul va fi reprezentat de formații tradiționale din cadrul Casei de Cultură Agnita, Asociația Vatra Satului Săcădate, iar urbanul va fi reprezentat de elevii Școlii Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu” Sibiu, care vor susține un recital cu piese din folclorul românesc și de Filarmonica de Stat Sibiu. Producătorii tradiționali vor fi și ei prezenți în Pădurea Steinburg, unde își vor promova varietatea gastronomică a zonei Sibiului, îndeosebi, Valea Hârtibaciului.
Aşadar, sâmbătă 18 iunie, sunteţi invitaţi la un eveniment unic al comunitătii agnițene, dedicat tuturor celor care vor să se bucure de tot ceea ce are mai special de oferit frumosul nostru județ.
.