Ce ne spun unghiile

Acasa >

Articol

Adâncituri în unghii – pot indica afecţiuni ale pielii, ploriazis, eczeme, alopecia, artrită – o afecţiune în care sistemul inumitar atacă articulaţiile şi muşchii.
Şanţuri orizontale – apar după infecţii grave şi în urma chimioterapiei, dar şi la persoanele cu probleme circulatorii.
Unghii pe jumătate albe, pe jumătate cafenii – indică insuficienţă renală, care produce o modificare chimică în sânge. Se impune consultarea unui specialist.
Dungi verticale închise la culoare – sunt întâlnite adesea la persoane cu piele de culoare închisă şi pot fi perfect normale, dar pot fi şi un semn al unui tip de cancer de piele. Trebuie să consultaţi medicul.
Linii roşii sau cafenii sub unghii – indică o deteriorare a capilarelor sanguine, dar pot indica şi o infecţie a valvelor inimii. Consultaţi medicul.
Unghii curbate în sus sub formă de lingură – indică anemie provocată de carenţa de fier sau de vitamina B12.
Pentru a preveni pătarea unghiilor mâncaţi ficat, gălbenuş de ou, brânză, peşte gras bogat în vitamina A.
Femeiilor gravide nu li se recomandă să mănânce ficat sau produse din ficat (pate). Restul persoanelor li se recomandă o porţie de ficat pe săptămână.
În timp ce spălaţi rufele, se recomandă purtarea unor mănuşi menajere.
Pentru a vă menţine unghiile hidratate este indicat a le unge cu ulei de ricin în fiecare seară. Includeţi minerale, precum şi calciu, care se găseşte în produsele lactate şi în legume cu frunze verzi, iar absorbţia lui se produce în prezenţa vitaminei D, produsă de organism ca reacţie la lumina solară şi lizină, un aminoacid în leguminoase şi boabele de soia.
Pentru prevenirea petelor albe se recomandă zinc, care este prezent în carne, fructe de mare, cereale integrale şi produse lactate.
Întăriţi-vă unghiile cu o infuzie de coada calului, care conţine dioxid de siliciu. Acest mineral vă ajută să aveţi unghii tari.

Imagine intercalată
Imagine intercalată
16 mai 2022 la 20:16

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
acum 9 ore
„Spovedania” emoționantă făcută unui medic sibian: „Nu am respectat indicațiile dvs… Aici, nu s-a putut..!”
Un mesaj cutremurător, care relevă în egală măsură „agonia și extazul” sistemului sanitar românesc, a fost trimis unui...
Actualitate
4 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 16 ore
Cum va fi vremea de Paști și după
Suntem în preajma unei mari sărbători: Învierea Domnului. Pe lângă pregătirile pentru ziua de Paști, orele libere din...
Știri
1 min de citit
acum 1 zi
Cimitir de mașini, la marginea drumului spre Păltiniș
Cei care merg spre Păltiniș sau coboară din stațiune vor putea observa pe marginea drumului, în zona cabanei...
Actualitate
1 min de citit
Autor Adrian POPESCU
acum 1 zi
ÎPS Laurențiu: „Toți împreună să ne desfătăm de bunurile gătite în Împărăția cerurilor celor ce curat L-au iubit pe Dumnezeu”
*Pastorala de Sfintele Paşti a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu*   Învierea lui Hristos care este temelia şi începutul învierii tuturor...
Cultura
10 min de citit