Articol
“Sâmbătă și duminică, ingredientul principal folosit la preparate va fi peștele: păstrăv, sturion și crap. Prin prepararea păstrăvului dorim să valorificăm fauna piscicolă a râurilor de munte, iar procedeul de afumare cu conuri de brad va putea fi urmărit prin punerea în funcțiune a unei afumători la care conurile de brad vor da savoarea preparatului. Storceagul și plachia sunt o înobilare a preparatelor din pește, ca valorificare a cercetărilor întreprinse la oamenii Deltei Dunării”, spun organizatorii.
Programul atelierelor gastronomice:
*Marți, preparate din miel: ciorbă acră cu leuștean și tocăniță de miel
*Miercuri, preparate din curcan: ciorbă de potroace și friptură de curcan
*Joi, preparate din rață: supă cu tăieței și tocană cu găluști
*Vineri, preparate din miel: ciorbă acră cu leuștean și stufat de miel
*Sâmbătă, păstrăv afumat, icre de crap și știucă
*Duminică, storceag de sturion și plachie de crap.