Articol
Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului îi invită pe sibieni și nu numai să participe la mai multe ateliere gastronomice, organizate special în Săptămâna luminată. Evenimentele se vor desfășura în perioada 26 aprilie – 1 mai, între orele 10 și 16, la Târgul de țară.
“Sâmbătă și duminică, ingredientul principal folosit la preparate va fi peștele: păstrăv, sturion și crap. Prin prepararea păstrăvului dorim să valorificăm fauna piscicolă a râurilor de munte, iar procedeul de afumare cu conuri de brad va putea fi urmărit prin punerea în funcțiune a unei afumători la care conurile de brad vor da savoarea preparatului. Storceagul și plachia sunt o înobilare a preparatelor din pește, ca valorificare a cercetărilor întreprinse la oamenii Deltei Dunării”, spun organizatorii.
Programul atelierelor gastronomice:
*Marți, preparate din miel: ciorbă acră cu leuștean și tocăniță de miel
*Miercuri, preparate din curcan: ciorbă de potroace și friptură de curcan
*Joi, preparate din rață: supă cu tăieței și tocană cu găluști
*Vineri, preparate din miel: ciorbă acră cu leuștean și stufat de miel
*Sâmbătă, păstrăv afumat, icre de crap și știucă
*Duminică, storceag de sturion și plachie de crap.