Volumele „Cartea Blestemelor” și „Măștile din spatele măștii”, lansate la Sibiu

Acasa >

Articol

Scriitorii Andrei Ruse și Teodor Hossu-Longin vin la Sibiu, sâmbătă seara, 16 aprilie, de la ora 18, la Arcade, în Piața Mică, pentru a-și lansa cele mai noi romane, proaspăt apărute: „Cartea Blestemelor”, un fantasy românesc inspirat din basmul „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, și „Măștile din spatele măștii”, o poveste plină de satiră și umor negru despre ce s-a întâmplat în ultimii doi ani în pandemie. 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Evenimentul va fi moderat de Bogdan Federeac și va fi găzduit de localul “Arcade”, situat în Piața Mică. 

Cartea Blestemelor 

Într-o noapte friguroasă, șapte ostași se întorc la palat, aducând cu ei un străin misterios, de pe un tărâm necunoscut, care știe de ce fiul împăratului oamenilor nu se trezește la viață. Salvarea prințului însă vine cu un preț usturător: o profeție care spune că atunci când el va împlini al douăzecilea său leat, va trebui să plece din regat pentru totdeauna, spre locul de unde sângele său își are rădăcinile. Destinul său îi va fi ascuns de cei din jur, dar odată ce va crește, inima începe să i se neliniștească, bănuind că alt adevăr îi este scris în stele. Pătrunde într-un timp înainte de timp, un univers păgân și plin de magie, al basmelor, miturilor și al folclorului pur românesc, așa cum nu l-ai aflat vreodată, unde zâne, vâlve, iele și știme, ursitoare și vrăjitori sau ființe fantastice ale pădurilor și nopților deschid „cartea blestemelor” lui Aleodor, cel sortit să schimbe lumea știută de până atunci 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Măștile din spatele măștii

Îți amintești cum a început pandemia? Lockdown-ul, izoletele, frica, completarea declarațiilor, primele conspirații? Ei bine, locatarii din blocul BH 18, de pe Aleea Chihlimbarului 24 bis au avut parte de toate, începând cu vineri, 13 (martie 2020), când nea Ghighi, administratorul, începe să țină un jurnal pentru posteritate. Suita de personaje a acestui roman conține reprezentanții tipologiilor nenumărate cu care ne-am confruntat cu toții în ultimii doi ani, de când lumea și-a schimbat cursul. Începutul izolării face ca destinele lor să se unească într-un mod neașteptat, plin de întorsături savuroase. O carte îmbibată de umor negru și satiră; o „aventură” tragi-comică tipic românească; și un must-read pentru generațiile viitoare, care să înțeleagă ce s-a întâmplat cu noi.

 

14 aprilie 2022 la 11:16

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 13 minute
Astrid Fodor, mesaj emoționant după moartea Papei Francisc: „L-am admirat pentru blândețe, empatie și energia molipsitoare”
Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a transmis un mesaj de condoleanțe odată cu trecerea la cele veșnice a Papei...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 oră
„Udatul” fetelor de Paști, obicei săsesc care încă se păstrează
În a doua zi de Paști are loc „udatul” fetelor,  un obicei preluat din cultura comunităților săsești și...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 4 ore
Fetiță de 7 ani, lovită de mașină lângă Zoo
Un accident s-a produs luni, în a doua zi de Paști, pe Calea Dumbrăvii, zona Zoo. O fetiță...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 4 ore
Măldărășanu, după remiza cu Farul: ”Aceeași meteahnă a noastră, nu învățăm din greșeli”. Motivul pentru care nu e supărat pe jucătorii săi
Antrenorul echipei sibiene era dezamăgit, la finalul meciului de la Ovidiu, pentru faptul că echipa sa a obținut...
Actualitate
3 min de citit