Articol
Municipiul Sibiu participă la programul național „Curățam România”, inițiat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, care constă în diverse acțiuni de ecologizare și se desfășoară în perioada 4 aprilie – 4 mai.
Prin intermediul Serviciului Management Salubrizare și Protecția Mediului, Primăria Sibiu face în cadrul acestui program național o curățenie generală pe malurile apelor curgătoare din Sibiu, o activitate care, de altfel, este realizată de cel puțin 2 ori în fiecare an de către serviciul menționat, anunță municipalitatea.
Programul va include mai multe acțiuni, realizate în parteneriat cu Apele Române și cu sprijinul operatorului de salubrizare Soma care va pune la dispoziție saci și mănuși și va ridica deșeurile adunate.
În 6 aprilie, 14 aprilie, 20 aprilie și 28 aprilie se desfășoară ecologizarea pe cursul râului Cibin.
În perioada 12-14 aprilie, împreună cu copii și profesori de la Școala Regele Ferdinand, Școala Nr. 18. școala Ioan Slavici și Liceul Avram Iancu, se vor curăța malurile pârâului Trinkbach și Valea Săpunului.
În 15 aprilie, împreună cu voluntarii Facultății de Inginerie din cadrul Universității Lucian Blaga, se vor ecologiza malurile pârâului Rosbach.
Miercuri, 6 aprilie, s-a lucrat pe malul Cibinului, pe porțiunea dintre podul de pe șoseaua Alba Iulia și podul de la Piața Cibin. Echipele Apele Române și Soma au adunat nu mai puțin de 200 kg de deșeuri.
Malurile Cibinului, amenajate cu piste de biciclete
Malurile râului Cibin sunt în șantier pentru amenajarea pistelor de biciclete, printr-un proiect amplu derulat de Primăria Sibiu.
În această primăvară a început lucrul pentru crearea a 3,6 km de piste pentru biciclete, în dublu sens. Culoarul va traversa orașul din cartierul Ștrand până în Gușterița și se va lega de pistele deja amenajate între cartierul Ștrand și parcul Sub Arini, precum și de cele care vor fi create în zona podului peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia.
Proiectul este conceput să fie minim invaziv pentru zona verde de pe maluri. Valoarea totală a lucrărilor este de 34,73 de milioane lei.
Culoarul se va întinde de la intersecția cu str. Maramureșului până în zona podului centurii ocolitoare din Gușterița. Pe tronsonul dintre strada Maramureșului/șoseaua Alba Iulia și podul de pe strada Rusciorului, pista este amplasată pe malul drept al râului. De la podul de pe strada Rusciorului până în zona podului Autostrăzii A1, pista va fi situată pe celălalt mal.
Anul trecut au fost dați în folosință 5,6 km de pistă pentru biciclete pe strada Podului și respectiv pe culoarul dintre cartierul Ștrand și parcul Sub Arini.
]