Articol
Simularea Examenului de Evaluare Națională s-a încheiat miercuri, 6 aprilie. Un număr de 392 de elevi au susținut proba la Limba și literatura maternă. Cinci copii au lipsit. Școlarii din Sibiu și-au testat cunoștințele la Limba și literatura germană.
Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, nu au existat probleme în privința organizării simulării la această probă, toate unitățile de învățământ cu clase gimnaziale ce studiază în limba minorităților naționale putând accesa, multiplica și distribui subiectele la timp. Nu au fost raportate situații de elevi eliminați sau elevi cu probleme de sănătate în timpul desfășurării probei.
Elevii sibieni, pregătiți pentru Evaluarea Națională
Primăvara este o perioadă specială pentru mai mulți elevi. Asta pentru că se apropie una dintre cele mai emoționante perioade din viață. Școlarii susțin examenele și încep să se gândească la viitorul lor. Unii rămân fideli liceelor în care s-au format, alții se mută în alte instituții de învățământ.
Cei mai mulți dintre elevii de la Colegiul Național “Samuel von Brukenthal” Sibiu au terminat subiectele, în două ore. Reporterii Tribunei au discutat cu elevii sibieni și au aflat părerea acestora despre subiectele primite în cadrul simulării examenului de Evaluare Națională.
Majoritatea copiilor au mărturisit că s-au descurcat cu subiectele propuse și sunt pregătiți pentru examenele ce vor urma în perioada 14-17 iunie.
“M-am descurcat. Mi s-a părut ușor la Română și la Germană. Mai greu la Matematică. Au fost niște subiecte mai complicate, mai trebuie să repetăm și să ne pregătim ca să le rezolvăm, în rest a fost OK”, spune Robert.
Germană și Română – “floare la ureche” pentru elevii sibieni
Pentru Ana – Maria subiectele de la Română și de la Germană au fost “floare la ureche”. Eleva speră să aibă note bune și se simte pregătită pentru examenele din iunie.
Oana, de asemenea, nu s-a stresat. Copila spune că s-a descurcat cu cerințele ministerului. Aceasta a remarcat că i-a fost mai greu la Matematică. Subiectele fiind mai dificile decât se aștepta.
Sara a remarcat că “probele nu sunt complicate”, iar elevii trebuie să învețe și să se pregătească. Potrivit acesteia, “examenele necesită multă pregătire”, dar sunt ușoare.
Alexandra este mulțumită de subiectele primite la simularea examenului de Evaluare Națională. Eleva este entuziasmată și recunoaște că nu îi frică de probele examenului. Aceasta speră să se descurce și are doar o singură sugestie: ca subiectele de la Mate să fie mai ușoare.
Când vor fi anunțate notele
Rezultatele finale vor fi afișate joi, 14 aprilie. Acestea vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele obținute se trec în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului.
Calendarul Evaluării Naționale 2022:
*30 mai – 3 iunie 2022: Înscrierea la evaluarea națională;
*3 iunie 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a;
*14 iunie 2022 Limba și literatura română — probă scrisă;
*16 iunie 2022 Matematica — probă scrisă;
*17 iunie 2022 Limba și literatura maternă — probă scrisă;
*23 iunie 2022 (până la ora 14,00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor;
*23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19:00): Depunerea contestațiilor;
*24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor;
*24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor;
*30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.
Foto: Răzvan NEGRU