Muzeul ASTRA, alături de refugiații ucraineni. Ciprian Ștefan: "E datoria noastră să arătăm că răul tot timpul este învins cu arma păcii”

Acasa >

Articol

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului vine în sprijinul refuagiaților ucraineni. Coducerea instistuției culturale a făcut un apel către sibieni și i-a îndemnat să doneze haine, mâncare și produsele de igienă pentru cei care au fugit din calea războiului și și-au găsit liniștea în România.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

,,Prin programele noastre de valorizare a patrimoniului material și imaterial, putem, în condițiile legii, să asigurăm 5 locuri de muncă pentru refugiații din Ucraina, mai ales pentru cei care au lucrat în sectorul cultural. Vom gândi alături de aceștia un program cultural menit să comunice valorile culturii tradiționale din Carpații Europei și vom reconstrui împreună o gospodărie de hahol(vechii ucraineni) din Delta Dunării. Vrem ca acest demers să fie simbolul păcii, al bunei vecinătății și al speranței de mai bine! Precizăm că putem asigura cazarea la Cabana Hostel Diana, unitate de cazare a Muzeului ASTRA situată în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Așa vom arăta că unitatea noastră, a ființelor umane, învinge orice tentativă de distrugere a valorilor comune. Rugăm pe această cale ca toți cei implicați în a ajuta refugiații să ne ajute cu informații și să transmită mai departe propunerea noastră. Precizez că Asociația ‘Telea Bologa’ funcționează ca entitate suport a Muzeului ASTRA, iar astfel, în condițiile legii, vom pune la dispoziție și un cont pentru donații financiare. De asemenea, punem la dispoziția celor care vor să ajute cu donații în haine și încălțăminte pentru toate vârstele, produse alimentare neperisabile, produse de igienă personală (adulți și copii) sau alte obiecte utile/ necesare, un spațiu aferent de la intrarea numărul 3 din Muzeul ASTRA, la Hostel Diana. Totodată, vom asigura transportul acestor donații acolo unde nevoia este mai mare. Încă din anul 2016 Muzeul ASTRA a pornit un program ambițios de valorizare a comunităților etnice din România. Multiculturalismul, comunicarea acestuia și conștientizarea vizitatorilor impune noua dezvoltare și viitoarea moștenire a ASTREI pentru generațiile care vin. Europa trece printr-o criză și toți trebuie să luptăm ca ea să fie anihilată, iar noi ca instituție de cultură, venim în întâmpinarea ei cu un arsenal imbatabil. E datoria noastră să arătăm că răul tot timpul este învins cu arma păcii, a iubirii de aproape și că prin cultură unim popoare! Doamne ajută!”, a explicat Ciprian Stefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

Instituția culturală a venit și cu exemple de donații recomandate, printre care: alimente neperisabile (conserve, apa baxuri, sucuri), dulciuri pentru copii, obiecte de igienă de primă necessitate, scutece, lapte praf, suzette, sticluțe pentru lapte praf, jucării, saltele, saci de dormit.

Donațiile vor fi colectate la intrarea nr.3 din cadrul Muzeului ASTRA. Cei interesați să facă donații pot folosi următoarele numere de telefon de contact: 0751.166.517 și 0756 .0857.68.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

 

 

03 aprilie 2022 la 11:07

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 8 minute
”Lupul singuratic”, dat jos din trecul cu care se întorcea de pe Litoral de ”naș”, după ce a pedalat peste 550 de kilometri să asiste la meciul cu Farul!
Suporterul sibian care parcurge anual mii de kilometri cu bicicleta pentru a asista la meciurile din deplasare ale...
Actualitate
4 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 16 minute
Piața Mare se va transforma în muzeu pe patru roți
Un eveniment dedicat frumuseții și eleganței automobilelor de epocă, va avea loc pe data de 3 mai, între...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 15 ore
Grătarele au fost încinse încă din prima zi de Paști, la Curmătură
Cu mic cu mare, zeci de sibieni au ales să petreacă după-amiaza primei zile de Paști în aer...
Actualitate
1 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 22 ore
Noaptea în care a răsunat “Hristos a Înviat” (şi) la biserica de pe Mihai Viteazu
Sărbătoarea Învierii, ca orice sărbătoare a creştinătăţii, este, în desfăşurarea ei, aceeaşi. Nu e ceva diferit de la...
Actualitate
3 min de citit