Centrul de testare de la Medicină nu a funcționat din cauza unui medic răcit

Acasa >

Articol

Centrul de testare de la Facultatea de Medicină din Sibiu, deschis în urma unei colaborări între DSP Sibiu și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu nu a funcționat luni dimineața. Zeci de persoane care au așteptat să se testeze au așteptat în frig, la primele ore.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Situația a fost remediată la scurt timp.

Cauza incidentului a fost că medicul care trebuia să asigure funcționarea centrului de testare a anunțat târziu că este răcit, astfel încât nu s-a putut asigura înlocuitor la timp.

Situația a fost rezolvată și s-a putut relua funcționarea centrului de testare din apropierea Spitalului.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

„Personalul de dimineață este al Spitalului. Dacă medicul era bolnav, trebuia anunțat din timp ca să intre alt personal acolo. După ora 14.00, Centrul funcționează cu personal de la DSP”, spune Lucian Blăguțiu, directorul DSP Sibiu.

 

Centrul a fost deschis din cauza numărului mare de cazuri

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a avut în urmă cu două săptămâni o ședință la care a invitat reprezentaţii spitalului, ai medicilor de familie şi ai DSP Sibiu pentru că numărul de solicitări la testare în UPU Sibiu era foarte mare.

Astfel s-a găsit soluţia deschiderii centrului de testare antigenică rapidă pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2, în parcarea Facultăţii de Medicină din Sibiu, într-o construcţie modulară pusă la dispoziţie de către Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.

 

Centrele de testare se închid oricum

 

Odată cu scăderea numărului de cazuri noi de COVID-19, centrele de testare vor începe să se închidă, iar majoritatea testelor pentru depistarea SARS-CoV-2 se vor face la medicul de familie, a spus, luni, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„În momentul în care vom avea această situație (de scădere considerabilă a cazurilor noi zilnice – n.r.), vă dați seama că vor mai rămâne câteva centre de testare, dar marea majoritate a testărilor, în mod o evident, ar trebui realizată la medicii de familie care au, în momentul de față, instrumentele, inclusiv mecanismele financiare, pentru a realiza acest lucru”, a spus Rafila.

Medicii de familie pot face, însă, doar teste rapide. Alexandru Rafila a spus că în continuare spitalele vor îngriji pacienți COVID-19, astfel încât centre de testare RT-PCR vor mai exista.

„Dacă vor exista solicitări care răspund definiției de caz se pot testa fie prin apelarea ambulanței, fie prin prezentarea la spitalele care vor trata în continuare această categorie de pacienți. Gândiți-vă că în spitalele de boli infecțioase vor rămâne astfel de centre de testare (RT – PCR – n.r.)”, a mai spus Alexandru Rafila.

 

Autor
21 februarie 2022 la 13:41

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 4 ore
Noaptea în care a răsunat “Hristos a Înviat” (şi) la biserica de pe Mihai Viteazu
Sărbătoarea Învierii, ca orice sărbătoare a creştinătăţii, este, în desfăşurarea ei, aceeaşi. Nu e ceva diferit de la...
Actualitate
3 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 22 ore
”Călăreții roșii” au câștigat amicalul cu liderul Ligii a IV-a, FC Inter
Echipa din Șelimbăr s-a impus, vineri, la Cisnădie, pe Stadionul ”Măgura”, cu 5-1 în fața ocupantei primului loc...
Actualitate
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 zi
Doar o jumătate de cadou pentru Măldărășanu la împlinirea a 50 de ani. FC Hermannstadt a remizat la Ovidiu, cu Farul
Echipa sibiană a terminat la egalitate, sâmbătă, pe terenul Farului, ratând posibilitatea de a reveni pe primul loc...
Actualitate
5 min de citit
acum 1 zi
Video: Vinerea mare la biserica de pe Mihai Viteazu
Trecerea pe sub Sfântul Epitaf la slujba Prohodului din Vinerea Mare, biserica cu hramurile Înălţarea Domnului şi Sfântul...
Actualitate
1 min de citit