Articol
La finele lui ianuarie relatam despre lucrările Convenţiei de Iarnă a Districtului 124 România, care a avut loc la Sibiu, în primul hotel acreditat NCAGE NATO – RAMADA. În cadrul programului Districtul 124 Lions, România a organizat în ”Carabulea Gallery Transylvania fine art”, care funcţionează în regim de ”open-museum”, o expoziţie cu licitaţie online, care a reunit afişe pe tema păcii, realizate de elevi din ţară.
Cu acel prilej, reprezentanta Lions Reşiţa Kindness a avut privilegiul de a-i fi încredinţat premiul Districtului 124 România, precum şi Diploma acordată pentru Marele Premiu pe District pentru creaţia semnată de o elevă de la Liceul de ARTE ”Sabin Păuţa din Reşiţa. Este vorba despre Maia Truţulesc. Lucrarea ei a fost înscrisă la Concursul ”Afişe pentru Pace”, organizat de către Lions Club International, o competiţie aflată la ediţia 34.
Lucrarea a avut succes în SUA
Faza finală a concursului a avut loc la Oak Brook. În acest cadru au fost desemnaţi nu numai câştigătorul Marelui Premiu ci şi cei 23 de câştigători ai ”Premiului de Merit”. Anul acesta, au participat aproximativ 600.000 de copii din 55 de ţări. În finală au intrat 109 lucrări, iar reprezentanta LC Reşiţa Kindness din Reşiţa se numără printre cei 23 de câştigători ai unui Premiu de Merit. Laureata a primit cu bucurie distincţiile acordate la Sibiu, dar şi vestea calificării în finala prestigioasei competiţii internaţionale.
Despre compoziţia sa, care are 60 / 50 cm, realizată în tehnică mixtă, Maia Truţulesc a precizat următoarele: ”Lucrarea mea reprezintă legătura dintre oameni, iar pornind de la tema ”We are all conected” am încercat să surprind o lume ideală în care copiii sunt viitorul lumii, ei construind cu dragoste şi dăruire un pământ ideal. E ca o grădină în care toţi se bucură, se susţin şi se integrează într-un singur loc. Din acest loc ideal am ilustrat o scară spiralată, care este de fapt spirala ADN-ului, fiindcă toţi avem aceeaşi origine şi stă în natura lucrurilor să fim egali. În spate am reprezentat un pod, o punte de legătură între două mega-oraşe, două lumi probabil diferite, dar care comunică, se conectează una cu alta atunci când oamenii îşi dau mâna unul cu altul şi se susţin. Prietenia şi legătura care există între oameni am reprezentat-o prin mâinile strânse. Ele formează un lanţ de siguranţă care face posibilă armonia între noi, între culturi, sau între noi şi tot ce ne înconjoară”.