Articol
Băuturile din comerţ pot fi uneori deosebit de toxice din cauza urmelor de solvenţi rămase din procesul de fabricaţie. Există solvenţi în băuturile decofeinizate, în amestecurile de ceaiuri, băuturi carbogazoase, în băuturile cu îndulcitori artificiali, în cafeaua cu arome, în preparatele naturiste, în sucurile de fructe, chiar şi atunci când scrie puritate 100%.
Solvenţii descoperiţi nu sunt chiar atât de toxici. Sincrometrul, aparatul care a descoperit acest lucru, poate determina prezenţa unei substanţe, dar nu şi concentraţia ei. Spre exemplu, un bolnav de cancer nu-şi poate permite să absoarbă niciun fel de solvenţi dacă doreşte să se însănătoşească.
Dăm mai jos substanţe toxice care pot fi găsite în diferite preparate:
– acetonă – în băuturile carbogazoase
– benzen – în apa potabilă îmbuteliată, în sucul de fructe "proaspăt stors" în magazin
– tetraclorură de carbon – în apa potabilă îmbuteliată
– decan – în alimentele şi băuturile naturiste
– hexan – în cafeaua decofeinizată
– hexandiol – în alimente aromatizate
– clorură de metilen – în sucurile de fructe
– alcool propilic – în apa potabilă îmbuteliată, în sucurile de fructe comercializate
– tricloretan – în alimentele aromatizate
– alcool metilic (metanol) – în băuturile carbogazoase, în băuturile dietetice, în amestecurile de ceaiuri din plante.
Dacă în fiecare zi se ingerează numai o picătură din aceşti solvenţi în cantitate foarte mică, se pot aduna cu timpul miliarde de molecule. În cazul unui organism bolnav, trebuie detoxifiată fiecare moleculă.
Bibliografie: Vindecarea tuturor formelor de cancer – Hulda Regehr Clark