Articol
Târgul de Paști din Sibiu atrage an de an vizitatori, fiind un loc ideal pentru localnici și turiști. Amplasat în centrul orașului, târgul aduce împreună comercianți cu oferte variate și produse deosebite, pentru toate gusturile și bugetele.
Pentru pofticioși, târgul oferă o gamă variată de dulciuri. Merele glazurate la 15 lei, la fel și socata. Ciocolata de lux, „Dubai”, are prețuri între 26 și 65 de lei, iar nucile glazurate sunt o opțiune accesibilă, între 6 și 8 lei. De asemenea, expozanții pun la dispoziție și pachețele de ciocolată personalizată cu iepurași, prețul pornind de la 19 lei.
Pentru cei care doresc să ia masa în târg, meniurile clasice de fast food sunt disponibile la prețuri cuprinse între 20 și 25 de lei. Nu lipsesc nici deserturile tradiționale, precum cozonacul secuiesc, care se vinde la prețuri între 15 și 30 de lei.
Obiecte decorative și creații artizanale
Unul dintre cele mai apreciate standuri este cel cu aranjamente din ciulini și scaieți, cu prețuri între 20 și 55 de lei. Produsele sunt unice, iar vânzarea merge bine, atrăgând privirile celor în căutare de cadouri sau decorațiuni originale.
Vizitatorii pot achiziționa obiecte decorative din ceară cu prețuri între 10 și 45 de lei, dar și alte ornamente artizanale, de la 8 până la 20 de lei. Cel mai ieftin produs din întreg târgul costă doar 1 leu.
Adina vine la târg de 10 ani, cu produse confecționate manual, atât pentru Paști, cât și pentru Crăciun. Ea spune că a avut vânzări bune de Florii, iar vizitatorii se declară uimiți de prețurile mici. Produsele sale au prețuri cuprinse între 1 leu și 65 de lei.
Diversitatea produselor pornește de la obiecte simbolice de 1 leu până la cel mai scump produs al târgului, care costă 200 de lei.
15 lei pentru 3 minute de distracție
Târgul are și un loc special destinat familiilor cu copii, unde cei mici se pot distra. O plimbare cu trenulețul sau cu mașinuțele costă 15 lei, iar distracția pe trambulină este disponibilă tot la 15 lei pentru 3 minute de sărituri și veselie.
Țarcul cu iepurași și rățuște este și el printre cele mai îndrăgite de copii și atrage numeroși vizitatori dornici să interacționeze cu animalele și să le fotografieze.
„În fiecare an e la fel”
Părerile vizitatorilor cu privire la Târgul de Paști din Sibiu, comparativ cu alte târguri din țară, sunt împărțite. Sibienii nu văd mari schimbări față de anul trecut, deși turiștii privesc din altă perspectivă.
Vlad, un sibian, spune că nu vede nimic spectaculos: „Târgul de la Sibiu mi se pare mai sărăcăcios și mai puțină lume. Ținând cont de faptul că în fiecare an e la fel, ne-am obișnuit cu el și nu văd nicio diferență sau vreo schimbare, aceleași căsuțe, materiale, dulciuri.”
Adrian, venit din Ploiești, are o perspectivă diferită: „Suntem din Ploiești, am venit să vizităm târgul mai mult pentru cel mic. Târgul de la Sibiu ni se pare frumos, am mai fost la târgul de Paști din Timișoara, dar ne-a plăcut mai mult cel din Sibiu.”
Un alt Vlad, sibian stabilit în străinătate, afirmă: „Târgul de Paști mi se pare la fel ca anul trecut. Mi se pare asemănător cu cel din Viena, altele nu am mai văzut. Prețurile mi se par măricele pentru România.”
Foto: Răzvan NEGRU