Articol
Se spune despre utilajul de ridicat mașini din Sibiu că este cel mai „harnic”, că nu doarme niciodată. Mașinăria care a devenit spaima conducătorilor auto aduce la bugetul local sume considerabile și, totodată, se pare că a reușit să îi și disciplineze în oarecare măsură pe conducătorii auto.
Doar de la începutul anului și până în prezent, serviciul Ridicări Auto din cadrul Poliției Locale a „săltat” 534 de mașini, ceea ce înseamnă o medie de aproximativ 5 autovehicule pe zi. Dacă socotim doar taxa de ridicare și cea de transport (în total 700 de lei), constatăm că Serviciul a produs 373.800 de lei în trei luni și jumătate.
183 de turiști au rămas fără mașină, pentru câteva ore
Potrivit datelor transmise de reprezentanții Primăriei municipiului Sibiu la solicitarea Tribunei, de la începutul anului până în prezent au fost ridicate 534 de mașini. Dintre acestea 351 erau înmatriculate în județul Sibiu, 181 în alte județe ale României și două în străinătate. Rezultă că turiștii cărora le-a fost ridicată mașina au contribuit la bugetul local cu cel puțin 128.100 lei (suma ar putea fi mai mare, în cazul în care au plătit și taxa de depozitare).
„De la începutul anului până în prezent, Biroul Ridicări Auto din cadrul Poliției Locale a ridicat și transportat la depozitul de pe str. Preot Bacca un număr de 534 de autovehicule parcate neregulamentar. Dintre acestea, cele mai multe, 351, erau înmatriculate în județul Sibiu, 181 erau înmatriculate în alte județe, iar 2 autovehicule erau înmatriculate în alte țări.
Reamintim că pentru a recupera mașina ridicată, șoferii care au parcat neregulamentar trebuie să achite următoarele taxe:
550 lei – taxa de ridicare a autovehiculului
150 lei – taxa de transport
230 lei/zi – taxa de depozitare, care se percepe doar în cazul în care autovehiculul nu este recuperat de către proprietar până la ora 24.00 a zilei în care a fost ridicată” au transmis, pentru Tribuna, reprezentanții Primăriei Sibiu.