Articol
Direcția de Sănătate Publică Sibiu transmite o serie de recomandări importante pentru sibieni, cu privire la riscurile care pot apărea din punct de vedere al sănătății publice, dar și a meselor bogate de sărbători.
Sibienii sunt îndemnați să fie prudenți în privința alimentației. Persoanele cu afecțiuni cronice trebuie să respecte regimul alimentar prescris de medic și să evite excesele de cafea, alcool, tutun sau mâncare. Carnea de miel și ouăle, alimente tradiționale în meniul de Paște, trebuie consumate cu moderație și achiziționate doar din surse sigure.
DSP recomandă prepararea mâncărurilor prin metode mai sănătoase, precum coacerea la cuptor sau grătar, evitând prăjelile. De asemenea, dulciurile bogate în zahăr ar trebui înlocuite cu fructe proaspete, iar după mesele îmbelșugate, este indicată o activitate fizică ușoară, cum ar fi o plimbare în aer liber.
„Nu se consumă produsele expirate sau care și-au modificat gustul, mirosul și aspectul! Atenție la ouă! Nu se recomandă consumul a mai mult de două ouă pe zi, mai ales în cazul persoanelor care suferă de colesterol ridicat.
Atenție la carnea de miel! Friptura sau alte preparate specifice trebuie consumate alături de salate sau legume, în niciun caz cu garnituri de cartofi, paste sau orez!
Zahărul din deserturi poate crește indicele glicemic. Prăjiturile pot fi înlocuite cu succes de fructe proaspete. După fiecare masă, sunt benefice activitățile sportive ușoare. O alegere sănătoasă poate fi o plimbare în aer liber”, transmit reprezentanții DSP Sibiu.