Lucian și Ovidiu, doi tineri sibieni care promovează Transilvania prin tururi ghidate: „Nu ne concentrăm pe profit, ci pe pasiunea pentru locurile natale”

Acasa >

Articol

Doi tineri din Sibiu, Lucian David și Ovidiu David, au lansat în urmă cu un an, un proiect turistic de suflet numit „Cu drag de Transilvania”, cu scopul de a propune experiență unică și autentică în turismul românesc. Cei doi își doresc să schimbe modul în care este perceput turismul în România, nu doar ca o sursă de venit, ci pentru a scoate în evidență frumusețea și cultura locurilor.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Tururile ghidate organizate de „Cu drag de Transilvania” sunt all-inclusiv, dar pot fi adaptate în funcție de preferințele clientului. De la preluarea turiștilor direct de la cazare, la mese tradiționale, acces la obiective turistice, transport, ghidaj, până la fotografii profesionale, inclusiv din dronă. Turistul nu e nevoit să se ocupe de nimic, ci doar să se bucure în totalitate de experiență.

Pasiunea înainte de profit

Lucian și Ovidiu au ales să facă lucrurile diferit. Nu se concentrează pe profit, ci pe pasiunea pentru locurile natale și dedicarea față de promovarea Transilvaniei.Pe lângă tururile clasice, tinerii organizează și experiențe sezoniere de Crăciun și Paști. În plus, activitățile includ drumeții în Munții Cindrel, Făgăraș, Bucegi și vizite în sate tradiționale.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Unul dintre serviciile speciale oferite este un tur gratuit al Sibiului, intitulat „Pay as you wish”. În general tururile sunt concepute pentru o zi, dar la cerere pot fi extinse la două-trei zile, în funcție de preferințele vizitatorilor.

Majoritatea turiștilor sunt străini: olandezi, africani, bulgari, nemți, irlandezi, dar inițiatorii proiectului își doresc să atragă și publicul român. Prețurile sunt adaptate în funcție de turist, fiind afișate atât în lei, cât și în euro.

Custom Image

Turiștii caută locuri nedescoperite

Ceea ce caută majoritatea vizitatorilor este o Transilvanie nedescoperită, adică viață rurală autentică ș ipeisaje naturale. Un exemplu de experiență memorabilă oferită unui grup de turiști francezi a fost un traseu în Poiana Soarelui, unde au savurat o masă tradițională românească.

Un alt moment deosebit a fost experiența unui grup de 35 de turiști olandezi, toți trecuți de 70 de ani, care călătoresc prin Europa pentru a învăța dansuri tradiționale. În Transilvania, aceștia au venit special pentru a învăța dansul Junilor, impresionându-i pe organizatori.

Promovarea zonelor mai puțin cunoscute

Tinerii își doresc să aducă în atenția publicului și zone mai puțin promovate precum Țara Moților și Țara Mocanilor. Obiective spectaculoase precum Cascada Șipote, Grota Studenților, Vârful Piatra Secuiului sau Fundătura Ponorului merită să fie descoperite și apreciate.

Custom Image

Transilvania fiind adesea asociată cu Dracula, fondatorii proiectului vor mai mult de la turiști și anume să înțeleagă cultura și natura regiunii. România are cele mai multe cetăți fortificate și cea mai mare populație de urși și lupi din Europa, însă puțini români cunosc acest lucru. 

„Pasiune, dedicare și familie”

Proiectul este activ pe social media (Facebook, Instagram, TikTok), dar și pe diverse platforme de turism. Cei doi vor să atragă cât mai mulți turiști străini, să promoveze obiectivele naturale și fortificațiile Transilvaniei. Pentru fiecare dintre ei acest proiect are o însemnătate aparte.

„Pentru mine înseamnă pasiune față de locul unde m-am născut. De mic voiam să am un proiect în care să-mi expun pasiunea. „Cu drag de Transilvania” reprezintă pasiune, dedicare și promovarea țării”, spune Ovidiu.

La fel este și pentru Lucian: „Acest proiect înseamnă pentru mine familie, pentru că a fost ideea tatălui prietenei mele, Radu Mladen. Nu înseamnă doar o afacere, ci o parte din familie, pasiune și turism”.

Pentru o experiență autentică în Transilvania oferită de Lucian și Ovidiu, puteți consulta site-ul Cu drag de TransilvaniaFacebook sau Instragram.

Autor
08 aprilie 2025 la 14:22

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 3 minute
Doar o jumătate de cadou pentru Măldărășanu la împlinirea a 50 de ani. FC Hermannstadt a remizat la Ovidiu, cu Farul
Echipa sibiană a terminat la egalitate, sâmbătă, pe terenul Farului, ratând posibilitatea de a reveni pe primul loc...
Actualitate
5 min de citit
acum 18 ore
Video: Vinerea mare la biserica de pe Mihai Viteazu
Trecerea pe sub Sfântul Epitaf la slujba Prohodului din Vinerea Mare, biserica cu hramurile Înălţarea Domnului şi Sfântul...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 19 ore
Anunț important din partea Muzeului ASTRA privind accesul la Slujba de Înviere
Credincioșii care doresc să participe la Slujba de Înviere de la Biserica din Bezded, din cadrul Muzeului ASTRA...
Actualitate
1 min de citit
acum 20 ore
Aventurile Cenaclului Flacăra la Sibiu, când bunicii de astăzi umpleau stadioanele
Trei și numai trei erau evenimentele care umpleau stadioanele României înainte de 1989: adunările populare comuniste, evenimentele sportive...
Actualitate
8 min de citit