Articol
Ziua Mondială a Sănătății este sărbătorită în fiecare an pe 7 aprilie, iar tema anunțată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în acest an este „Început sănătos, viitor plin de speranță”. Evenimentul subliniază importanța sănătății ca fundament pentru o existență împlinită și pentru o societate echitabilă.
Cu acest prilej, medicii Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu au transmis un mesaj de angajament față de sănătatea comunității.
„Sănătatea cetățenilor este fundamentul oricărei comunități, reprezentând condiția de bază pentru un viitor prosper, plin de speranță pentru noi toți. De aceea, suntem preocupați în permanență să le oferim oamenilor servicii medicale de calitate, pentru a-i ajuta să își mențină o stare de sănătate cât mai bună. Astfel, în ultimii ani am angajat noi medici pentru a întări colectivul medical, iar cu sprijinul Consiliului Județean am dezvoltat infrastructura spitalului și am achiziționat aparatură medicală performantă, în vederea diversificării serviciilor oferite. Și, desigur, nu ne vom opri aici, iar pacienții vor avea parte și în viitor de servicii tot mai variate, care să le acopere toate necesitățile în vederea redobândirii sănătății”, a declarat Cristian Roman, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.
La rândul său, dr. Lavinia Danciu, director medical al spitalului, a transmis un apel la responsabilitate individuală:
„Ziua Mondială a Sănătății ne oferă un prilej suplimentar de conștientizare a darului neprețuit pe care un organism sănătos îl reprezintă pentru fiecare dintre noi. Îi îndemnăm așadar pe toți cetățenii să aibă un stil de viață cât mai echilibrat și benefic pentru sănătate, să își înțeleagă nevoile propriului corp, să se odihnească suficient și să nu dezvolte obiceiuri nocive, care pe termen lung să aibă efecte distrugătoare pentru organism. Prin urmare, în acord cu sloganul OMS din acest an, să avem în vedere să începem să trăim cât mai sănătos, pentru a ne bucura și în viitor de sănătate și vitalitate”.
Potrivit postării Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, abordarea sănătăţii este bazată pe drepturile omului, cu rol de a sprijini dezvoltarea durabilă prin abordarea inegalităților, a practicilor discriminatorii și a relațiilor de putere, care sunt adesea generatoare de lipsă de echitate. De aceea, cu această ocazie, atenția tuturor este îndreptată asupra acțiunilor care pot fi realizate de către decidenți, dar și asupra măsurilor care pot fi adoptate de către cetățeni la nivel individual și în comunitate, pentru ca viitorul pentru omenire să fie plin de speranță.