Două creșe noi în Sibiu pentru 180 de copii

Acasa >

Articol

Primăria Sibiu informează că lucrările privind construcția a două creșe noi avansează. Astfel, acestea vor fi situate pe strada Viitorului (110 locuri) și pe Calea Poplăcii (70 locuri), fiind gestionate de Compania Națională de Investiții (CNI), care coordonează atât finanțarea, cât și derularea procedurilor și contractelor de execuție.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

„Din punct de vedere al creșterii capacității creșelor din municipiu, aceste 180 de locuri se vor adăuga la cele 260 create de Primăria Sibiu în ultimii 3 ani prin edificarea de clădiri noi. În plus, avem în derulare un contract pentru o creșă și grădiniță în Piața Cluj, care va crea încă 30 locuri pentru copiii cu vârsta de până la 6 ani”, a transmis Astrid Fodor, Primarul Municipiului Sibiu.

Ce valoare are investiția

Potrivit unui comunicat, CNI a emis în data de 14 martie ordinul de începere a fazei de adaptare a proiectului tehnic tip la amplasamentul creșei de pe str. Viitorului, care are termen de finalizare de 2 luni. După obținerea avizelor pe proiect, se va da ordinul de începere pentru execuția lucrărilor. Creșa va fi construită pe un teren de 4.800 mp, pus la dispoziție de Primăria Sibiu. Valoarea proiectului este de 22,83 milioane lei, din care 21,66 milioane lei sunt fonduri europene nerambursabile în cadrul PNRR, iar aproape 1,17 milioane lei vor reprezenta finanțarea de la Bugetul de Stat.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Pentru creșa de pe Calea Poplăcii, CNI a inițiat în data de 24 martie 2025 procedura de achiziție pentru elaborarea proiectului tehnic și pentru execuția lucrărilor. Termenul de depunere a ofertelor de către firmele interesate este 9 aprilie. Și în acest caz, Primăria Sibiu a pus la dispoziție terenul pentru clădire, în suprafață de 3.700 mp. Valoarea proiectului este de 17,26 milioane lei, din care 16,64 milioane de lei vor fi fonduri europene în cadrul PNRR, iar 625.000 vor fi asigurați de la Bugetul de Stat.

Care sunt dotările

Ambele clădiri vor fi eficiente energet și vor fi dotate cu panouri solare și fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile. Clădirile vor fi izolate termic și dotate cu pompe de căldură. Astfel, cheltuielile cu încălzirea sau răcirea vor fi reduse, scăzând în același timp impactul asupra mediului înconjurător. În jurul clădirilor se vor amenaja și zone verzi și locuri de joacă. În proiecte sunt incluse și dotările necesare, atât pentru sălile de grupă, bucătărie și alte spații interioare, precum și pentru locurile de joacă, se mai arată în comunicat.

Autor
28 martie 2025 la 09:08

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 10 ore
”Călăreții roșii” au câștigat amicalul cu liderul Ligii a IV-a, FC Inter
Echipa din Șelimbăr s-a impus, vineri, la Cisnădie, pe Stadionul ”Măgura”, cu 5-1 în fața ocupantei primului loc...
Actualitate
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 12 ore
Doar o jumătate de cadou pentru Măldărășanu la împlinirea a 50 de ani. FC Hermannstadt a remizat la Ovidiu, cu Farul
Echipa sibiană a terminat la egalitate, sâmbătă, pe terenul Farului, ratând posibilitatea de a reveni pe primul loc...
Actualitate
5 min de citit
acum 1 zi
Video: Vinerea mare la biserica de pe Mihai Viteazu
Trecerea pe sub Sfântul Epitaf la slujba Prohodului din Vinerea Mare, biserica cu hramurile Înălţarea Domnului şi Sfântul...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 zi
Anunț important din partea Muzeului ASTRA privind accesul la Slujba de Înviere
Credincioșii care doresc să participe la Slujba de Înviere de la Biserica din Bezded, din cadrul Muzeului ASTRA...
Actualitate
1 min de citit