Articol
Reprezentanții DSP Sibiu recomandă consumul regulat de pește împreună cu alte alimnte care asigură necesarul nutrițional, peștele având o multitudine de beneficii pentru sănătatea organismului. De aici și zicala venită din partea medicilor „Nicio masă fără pește”.
Peștele este bogat în acizii grași esențiali Omega -3 și Omega-6 dar și în vitamine și minerale, indiferent că este de apă dulce sau sărată.
„Consumul de pește poate preveni apariția cancerului (prin efectul benefic al acizilor grași), scade riscul de boli ale inimii (scade colesterolul), ajută creierul, previne anemia dar și osteoporoza. Consumul de produse din pește (dar și fructe de mare) are efect afrodiziac! În plus, ajută și în diete pentru că accelerează arderea grăsimilor”, potrivit unei postări de pe pagina de socializare a DSP Sibiu.
Pentru a beneficia la maximum de toate aceste avantaje, este recomandat să alegem pește proaspăt și de calitate. Conform DSP, cel mai bine este să optezi pentru pește viu, pe care să-l achiziționezi din magazine. Dacă nu este disponibil pește viu, este important să te asiguri că este proaspăt. Un pește proaspăt trebuie să aibă ochii clari, branhiile roșii și solzii strălucitori, iar carnea trebuie să fie fermă.