Articol
Până marți, 25 martie, publicul poate vota, prin accesarea paginii de internet destinatiaanului.ro, destinația favorită din țara noastră. În finala competiției, cel mai amplu concurs turistic de interes național în care sunt celebrate frumusețile și atracțiile României, județul Sibiu este reprezentat de șase destinații.
Competiția „Destinația Anului” se desfășoară pe șase categorii (1. Orașe care inspiră – municipiile care se remarcă prin notorietate și investiții în turism; 2.Stațiuni Balneo – Climaterice – stațiuni deschise pe întreaga durată a anului, de interes local și național; 3. Tărâmuri fermecate – localități sau regiuni până la 3.000 km² cu valoare naturală și istorică deosebită; 4. Sate de poveste – sate și comune ce oferă experiențe autentice în mediul rural; 5. Distracție și aventură – destinații ce oferă experiențe pentru toate vârstele, sportive sau de agrement; 6. Cultură și educație – muzee, castele și alte atracții culturale), județul Sibiu fiind reprezentat în această etapă la fiecare dintre acestea.
Județul Sibiu a ajuns în finala competiției din acest an la mai multe categorii.
Astfel, la categoria „Orașe care inspiră”, municipiul Sibiu este din nou calificat în competiție, după ce a fost desemnat câștigător al ediției 2024, la aceeași categorie.
O altă calificare în competiție, după câștigarea ediției de anul trecut, este cea a comunei Biertan, la categoria „Sate de poveste”.
Și la „Tărâmuri fermecate” avem reprezentare în finala competiției, prin Colinele Transilvaniei (Sibiu, Brașov, Mureș) și Țara Făgărașului (teritoriu ce cuprinde și o parte din județul Sibiu).
Județul Sibiu a obținut calificarea în finală și la categoriile „Distracție și aventură”, prin Brambura Park Avrig, respectiv „Cultură și educație”, Muzeul Astra.
Conform site-ului www.destinațiaanului.ro, acesta este „o competiție de interes național organizată în parteneriat cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Alianța pentru Turism, Uniunea Consiliilor Județene din România, Institutul pentru Orașe Vizionare (IOV), Oficiul Național al Turismului al Republicii Moldova, Asociația Cred în România, Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), RoBoost Antreprenorești, Urlaub in Rumänien, Academia de Studii Economice București și Asociația de Ecoturism din România (AER) și Mamaia.
Publicul se poate implica, prin vot, în finala competiției Destinația Anului 2025 până la 25 martie, votul acestora constituind doar o parte din evaluarea finală și deciderea câștigătorilor. Destinațiile primesc puncte pe baza votului juriului de specialiști și în urma interpretării rezultatelor cercetării „Destinația Anului”.
Câștigătorii celei de-a cincea ediții a competiției „Destinația Anului” vor fi anunțați în cadrul Galei Destinația Anului 2025, care va avea loc în data de 8 aprilie 2025, în Sibiu.
Foto: www.sibiu.ro