Ce facem în weekend: ne plimbăm cu Mocănița, mergem la expoziții, la teatru sau plecăm în excursii

Acasa >

Articol

Urmează un weekend cu vreme frumoasă, așa că sibienii pot ieși la plimbare, pot merge la expoziții, la teatru, sau pot să îi ducă pe cei mici la un spectacol muzical ori la atelierele pregătite de Teatrul „Gong”.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Iubitorii naturii pot face o plimbare cu Mocănița, completată cu recitaluri de poezie sau pot pleca în drumeții pe cărările de munte.

Astfel, în aceste zile libere Muzeul Național Brukenthal îi invită pe sibieni la expoziția de fotografie „Cum respiră pământul” a regizorului Dan Mihalcea, la Muzeul de Istorie Naturală, strada Cetății. „Cum respiră pământul” este un demers artistic itinerant care are trei obiective: scoate în evidență o lucrare artistică contemporană, pune în valoare o parte a patrimoniului natural al României și atrage atenția asupra contaminării mediului cu materiale care pot să influențeze în mod negativ funcția naturală a ecosistemelor.

Palatul Brukenthal din Piața Mare le aduce în atenție vizitatorilor incunabulul „Platon, Opera latina, în traducerea lui Marsilio Ficino, tipărită la Veneția în 1491”. Marsilio Ficino (1433-1499), filosof, lingvist și teolog italian, a fost unul dintre cei mai importanți reprezentați ai Renașterii florentine și ai neoplatonismului. De numele lui se leagă prima traducere și editare a scrierilor integrale ale lui Platon în 1484. Textul este înfrumusețat cu multe inițiale ornate manual cu cerneală roșie. Este din lemn învelit în piele ornamentată prin presare cu mai multe chenare și elemente ce imită lumea vegetală.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

„Magdalena Rădulescu – un dialog peste timp” este expoziția pe care sibienii o pot vedea la Muzeul de Artă Contemporană. Expoziția aduce în prim-plan nu doar creația fascinantă a artistei, ci și povestea ei de viață, marcată de pasiune, curaj și inovație.

Cei cărora le plac misterele pot vizita unul dintre cele mai interesante locuri din Sibiu și una dintre cele mai importante catacombe ale României care se poate vizita la Mănăstirea Ursulinelor, str. Gen. Magheru, nr. 34. Tururile ghidate sunt de miercuri până duminică la ora 13.

Dacă vreți să oferiți celor mici o experiență de neuitat, puteți lua parte la „Coloricii suntem noi”, un spectacol muzical captivant și educațional, la Centrul Cultural "Ion Besoiu" Sibiu, duminică, 23 martie, de la ora 10:30.

Încep plimbările cu Mocănița pe ruta Cornatel-Hosman. Duminică, 23 martie, plimbarea se completează cu poezia, într-o călătorie lirică pe Valea Hârtibaciului. În ritmul lin al Mocăniței, versurile prind viață și se împletesc cu peisajele pitorești ale Văii Hârtibaciului.

Anii Drumeției a pregătit pentru acest weekend sâmbătă, 22 martie, o drumeție de dificultate medie, la Mălâncrav: drumeție și căutare de comori în biserica fortificată, ghid Ioana Pătrășcoiu; o drumeție de nivel mediu, pe urmele ultimei zăpezi printre jnepeni, spre Șaua Șerbănei și Vârful Niculești, ghid Nicoleta Ocneriu.  Duminică, 23 martie, vor fi organizate o drumeție ușoară în familie pe Via Transilvanica în Situl Natura 2000 Dealurile Târnavelor, ghid Mihai Proca; o drumeție de nivel mediu, dedicată micilor montaniarzi, la Cabana Suru și un supliment surpriză, ghid Radu Zaharie; o drumeție ușoară, în familie, pe traseul Rășinari – Cetatea Uriașilor – Poaina Pensionarilor – Curmătură, ghid Dumitru Troancă.

Teatrul „Gong” le oferă celor mici, în weekend, Atelierul de Comunicare prin Artă – „Fluturi, gâze, flori”, îi așteaptă pe cei mici sâmbătă, 22 martie, de la orele 10:00 și 12:00. Atelierul „Fluturi, gâze, flori” îi învață pe copii să confecționeze diferite insecte sau flori din fetru, spumă gumată, carton colorat și diverse accesorii, pe bețe de lemn. Micuții vor învăța despre importanța insectelor și florilor în ecosistemul nostru, în timp ce își dezvoltă abilități de lucru manual.

Spectacolul „Scufița Roșie” este programat sâmbătă, 22 martie, la ora 11:00 și duminică, 23 martie, la ora 11:00. Este un spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani. Povestea Scufiţei Roşii este povestea fetiţei care pornind singură la drum, intră în vorbă cu lupul şi sfârşeşte prin a fi mâncată de acesta şi ea şi cineva foarte drag ei, bunica. A fi conştient, nu fricos, în faţa acestui pericol, a-l accepta şi a-l înfrunta prin curaj, este soluţia pe care spectacolul „Scufiţa Roşie” o promite.

Filarmonica de Stat a pregătit pentru copii, concertul educativ “Petrică și Lupul”, de Serghei Prokofiev, vineri, 21 martie, de la orele 10,00 și 11,30. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, sub bagheta dirijorului Eduard Dąbrowski și alături de naratorul Adrian Neacșu îi va purta pe cei mici într-o minunată poveste plină de umor și suspans, în care personajele pitoreşti sunt interpretate de… instrumente muzicale.

Teatrul „Radu Stanca” aduce pe scenă, în acest weekend, spectacolul„Mamă”, vineri, 21 martie, de la ora 19:00 și sâmbătă, 22 martie, de la ora 17:00, în Sala Studio. „Nimeni nu își poate alege familia în care se naște. Dar lui Amparo i se oferă o soluție. După o copilărie nefericită, se hotărăște să răspundă la un anunț din ziar puțin neobișnuit”.

„Bravul soldat Švejk”, este programat duminică, 23 martie, de la ora  17:00, în Sala Studio. „Cu ochi mari și o figură amuzantă. Așa arată Švejk, soldatul tras la răspundere pentru toate năzbâtiile făcute de-a lungul timpului, datorită felului său de a fi, dar este el un idiot, așa cum a fost declarat de către comisia medicală? „Cu respect raportez”, așa își începe Švejk fiecare frază pe care urmează să o spună, cu siguranță o relatare buclucașă și hazlie și are ce raporta pentru că traseul lui este unul încărcat: de la cârciumă la medicii legiști care îl trimit la balamuc, la poliție și mai apoi la oaste – unde este declarat simulant – și închis la garnizoană. Și peripețiile continuă”.

Sursa foto: facebook Asociația Prietenii Mocăniței

 

 

 

 

 

20 martie 2025 la 10:04

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 4 ore
Noaptea în care a răsunat “Hristos a Înviat” (şi) la biserica de pe Mihai Viteazu
Sărbătoarea Învierii, ca orice sărbătoare a creştinătăţii, este, în desfăşurarea ei, aceeaşi. Nu e ceva diferit de la...
Actualitate
3 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 22 ore
”Călăreții roșii” au câștigat amicalul cu liderul Ligii a IV-a, FC Inter
Echipa din Șelimbăr s-a impus, vineri, la Cisnădie, pe Stadionul ”Măgura”, cu 5-1 în fața ocupantei primului loc...
Actualitate
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 zi
Doar o jumătate de cadou pentru Măldărășanu la împlinirea a 50 de ani. FC Hermannstadt a remizat la Ovidiu, cu Farul
Echipa sibiană a terminat la egalitate, sâmbătă, pe terenul Farului, ratând posibilitatea de a reveni pe primul loc...
Actualitate
5 min de citit
acum 1 zi
Video: Vinerea mare la biserica de pe Mihai Viteazu
Trecerea pe sub Sfântul Epitaf la slujba Prohodului din Vinerea Mare, biserica cu hramurile Înălţarea Domnului şi Sfântul...
Actualitate
1 min de citit