Articol
Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, în colaborare cu Academia Oamenilor de Știință din România (AOSR), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”, Universitatea „Titu Maiorescu” din București și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a fost gazda celei de-a IV-a ediții a conferințeiinternaționale „Impactul tehnologiilor emergente și disruptive asupra securității globale”.
În cadrul evenimentului au fost susținute, în plen, lucrări referitoare la rolul tehnologiilor emergente în războiul cognitiv/hibrid și în protecția și reziliența infrastructurii critice. Totodată, au fost dezbătute teme legate de superioritatea tehnologică în era disruptivă, tranziția tehnologiilor emergente, a vulnerabilităților și impactul acestora asupra societății, precum și despre inovație în robotica medicală.
Conferința a fost precedată de o inaugurare
Centrul de antrenament pentru tehnologii avansate, destinat pregătirii studenților, a fost inaugurat de Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu în prezența șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent Ciprian Marin, a conf. univ. dr. Romana Oancea, locțiitor al comandantului pentru tehnologia informației, a col. conf. univ. dr. Constantin Grigoraș, locțiitor al comandantului pentru instrucție și relația cu studenții, a inginerilor și studenților.
Acest centru este un hub de inovație și educație, prin care profesioniștii și studenții își dezvoltă competențe în domenii de vârf. Sistemele și laboratoarele CATA conțin echipamente de ultimă generație, inclusiv simulatoare, care permit desfășurarea de scenarii complexe și realiste, oferind studenților posibilități multiple de dezvoltare a competențelor la cel mai înalt nivel.