Chef Nicolai Tand a gătit pentru 1.000 de copii din județul Sibiu și alți 500 din Brașov și Argeș

Acasa >

Articol

Cunoscutul bucătar Nicolai Tand a făcut câte trei feluri de mâncare pentru 1.000 de copii din Roșia și Cașolț. Meniurile au fost distribuite sâmbătă seara, în cadrul campaniei „O masă pentru 50.000 de suflete”, realizată de „Foodie Bucătarul” și „Plantăm speranță” cu sprijinul asociațiilor „Ajut, deci exist!” din Curtea de Argeș și „Savori de Roza” din Vurpăr, județul Sibiu.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Copiii, provenind din familii cu venituri reduse, au primit câte un pachet conținând ciorbă de legume, tocăniță de pui și cușcuș și, ca desert, o porție delicioasă de  panna cotta cu căpșuni. 

„Întreg proiectul este gândit să vină în sprijinul copiilor din sistemul de protecție socială sau celor din familii defavorizate. Sunt oameni cu suflet mare care s-au implicat, sunt bucătari de renume care s-au oferit să gătească pentru cei defavorizați”, spune Manuela Roșian de la asociația  „Savori de Roza”, partener al proiectului.

În luna ianuarie, chef Cătălin Scărlătescu a gătit 1.000 de porții, din care 400 au ajuns în centrele și casele de copii din Brașov, iar 600 au fost distribuite copiilor din Vurpăr, județul Sibiu: „Proiectul a fost bine primit, astfel încât am decis să continuăm să oferim câte o masă copiilor din alte localități ale județului, mai ales că am beneficiat de sprijinul firmei Simpa din Sibiu, căreia îi mulțumim și pe această cale. Așteptăm și alți parteneri sau sponsori să se alăture proiectului”, a mai declarat Manuela Roșian.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Nicolai Tand a beneficiat de ajutorul fiicei sale, Ilona: „Mi-am dorit să fie alături de mine, pentru că puterea exemplului, cred eu, este cea mai importantă. Sunt tare mândru de ea!”, a notat pe pagina sa de socializare cunoscutul bucătar.

Campania „O masă pentru 50.000 de suflete” beneficiază de implicarea celor mai cunoscuți bucătari din România: Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea, Nicolai Tand, Chef Foa și Chef Niculai.

Sesiunile de live cooking, în cadrul cărora sunt găsite meniurile pentru copii, sunt realizate în Brașov, la „Foodie Bucătarul”, gazda evenimentelor culinare fiind Daniel Buzdugan.

Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image

22 februarie 2025 la 19:50

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 13 ore
Grătarele au fost încinse încă din prima zi de Paști, la Curmătură
Cu mic cu mare, zeci de sibieni au ales să petreacă după-amiaza primei zile de Paști în aer...
Actualitate
1 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 20 ore
Noaptea în care a răsunat “Hristos a Înviat” (şi) la biserica de pe Mihai Viteazu
Sărbătoarea Învierii, ca orice sărbătoare a creştinătăţii, este, în desfăşurarea ei, aceeaşi. Nu e ceva diferit de la...
Actualitate
3 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 zi
”Călăreții roșii” au câștigat amicalul cu liderul Ligii a IV-a, FC Inter
Echipa din Șelimbăr s-a impus, vineri, la Cisnădie, pe Stadionul ”Măgura”, cu 5-1 în fața ocupantei primului loc...
Actualitate
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 zi
Doar o jumătate de cadou pentru Măldărășanu la împlinirea a 50 de ani. FC Hermannstadt a remizat la Ovidiu, cu Farul
Echipa sibiană a terminat la egalitate, sâmbătă, pe terenul Farului, ratând posibilitatea de a reveni pe primul loc...
Actualitate
5 min de citit