„Cititul Împreună”, un mod de a stimula prin: oratorie, retorică și dicție, încrederea studentului în sine

Acasa >

Articol

În fiecare an oameni din lumea întreagă participă la activități menite a susține campaniile dedicate ”Cititului Împreună .„World Read Aloud Day (WRAD)” a fost inițiată de LitWorld, o organizație nonprofit fondată în anul 2007, care propunea reunirea într-o singură zi a tinerilor și adulților din peste o sută de țări ale lumii pentru a celebra puterea cuvintelor argumentând inițiativa cu date statistice legate de beneficiile cititului, cum ar fi dezvoltarea creativității, a empatiei și a gândirii critice, dar și a capacității sporite de comunicare atât verbal, cât și în scris. 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a sărbătorit, la rândul ei, „Ziua Internațională a Cititului Împreună” printr-o activitate menită tocmai să încurajeze lectura și exprimarea, context în care studenți și cadre din AFT au citit creații poetice proprii precum și scurte pasaje din cărțile preferate. Acest demers, de impact în rândul studenților militare, este promovat la inițiativa revistei ”Alma Mater Militaris” editată de AFT, o publicație prin care conducerea Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu urmărește să încurajeze aspecte neglijate în genere în mediile universitare cum ar: retorica, oratoria/discursului public precum și dicția / astfel încât fiecare cuvânt să fie auzit și înțeles perfect de către interlocutor, aspecte care măresc încredere studentului în sine dar și în raport cu cei din jur. 

Redactorul-șef al revistei studențești de creație, opinie și informare ”Alma Mater Militaris”, Sd.plt. Ana Gherasim, a ținut să devoaleze, în acest cadru, profilul revistei precizând : „Suntem o sumă de percepții și speranțe ce ne identifică personal asumat în sferele cotidianului. Suntem opinii îndesate în chenare de societate, suntem planuri de viitor amânate pe mâine și doruri uitate. Suntem vise și personalități dictate subtil de părțile de unde venim. Suntem bucăți din oamenii pe care îi iubim. Suntem un fel de multe feluri, dar ce-i cert, e că toți suntem cumva, într-un mod perfect echilibrat și povești si începuturi. Iar în încercarea noastră de a ne contura orizonturi, ne descriem, năvalnic și ușor nepriceput, prin începuri de povești și povești de început. În goana noastră către aur ne-am oprit puțin pentru a ne uita în jur și am văzut oameni care au ceva de spus. Am văzut bucuria din privirea celui care a terminat primul marș către Daia. Am văzut dedicarea din spatele comandanților și gradaților noștri. Am auzit emoția din glasurile care jurau credință. Am văzut talent, am văzut muncă, am văzut mai dincolo de rigoare și strictețe, am văzut speranță de viitor”.

Imagine intercalată
Imagine intercalată
Autor
07 februarie 2025 la 12:07

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 oră
După doi ani, sibianul Victor Cornea părăsește Top 100 mondial de dublu
Tenismenul legitimat la TC Pamira a coborât zece poziții față de săptămâna trecută și, pentru prima dată din...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 6 ore
Astrid Fodor, mesaj emoționant după moartea Papei Francisc: „L-am admirat pentru blândețe, empatie și energia molipsitoare”
Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a transmis un mesaj de condoleanțe odată cu trecerea la cele veșnice a Papei...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 7 ore
„Udatul” fetelor de Paști, obicei săsesc care încă se păstrează
În a doua zi de Paști are loc „udatul” fetelor,  un obicei preluat din cultura comunităților săsești și...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 10 ore
Fetiță de 7 ani, lovită de mașină lângă Zoo
Un accident s-a produs luni, în a doua zi de Paști, pe Calea Dumbrăvii, zona Zoo. O fetiță...
Actualitate
1 min de citit