Consiliul şi Adunarea eparhială din Arhiepiscopia Sibiului, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA

Acasa >

Articol

La începutul lunii februarie, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA a găzduit şedinţa de lucru a Consiliului şi Adunării eparhiale din Arhiepiscopia Sibiului, prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Mitropolitul a mulţumit tuturor membrilor celor două foruri de conducere a eparhiei pentru implicarea în activităţile misionare, pastorale, culturale, social-filantropice şi administrative din anul 2024, dar și celor care au ostenit cu folos în slujba Bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din cadrul muzeului sibian, unde a fost oficiat un Te Deum, cu participarea unui sobor de preoţi condus de vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. prof. dr. Vasile Mihoc. 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

 

2024 versus 2025

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Au fost prezentate Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu şi membrilor Consiliului şi Adunării eparhiale rapoartele de activitate ale tuturor sectoarelor eparhiale și un material video realizat de Sectorul cultural eparhial, realizat de studioului regional TRINITAS. După trecerea în revistă a planul pastoral-duhovnicesc, cultural, social-filantropic, economic şi administrativ din 2024 au fost supuse aprobării bugetul şi proiectele de activităţi pentru anul 2025. La final Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a acordat distincția „Crucea Șaguniană pentru mireni” domnilor Nicolae Voicu, Florin Grosu, Nicuşor Ivănuş şi Lucian Cioca. În calitate de gazdă Directorul Complexului Naţional Muzeal ASTRA, Ciprian Anghel Ştefan, s-a adresat membrilor Consiliului şi Adunării eparhiale mulţumindu-le pentru prezenţa ”în această instituţie de cultură transilvăneană într-un an aniversar”, în crusul căruia ”Muzeul ASTRA sărbătoreşte 120 de ani de la prima expoziţie a Asociaţiunii ASTRA și inaugurarea Palatului ASTRA din Sibiu”, activități la care Arhiepiscopia Sibiului a fost rugată să fie partener în organizarea unor manifestări culturale şi de promovare a patrimoniului cultural şi spiritual transilvănean. „Noi facem cât putem, dar împreună cred că suntem o forţă care să facă numai bine pentru această ţară. Îi mulţumesc Înaltpreasfinţiei Sale pentru că a acceptat invitaţia ca Muzeul ASTRA, în anul 2025, să deschidă şirul evenimentelor de calitate cu Adunarea eparhială”, a subliniat Ciprian Anghel Ştefan.

 

Autor
04 februarie 2025 la 14:43

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 25 minute
Ianis Stoica și Tiago Goncalves ”rotunjesc” conturile clubului FC Hermannstadt! Aproximativ 3 milioane de euro ar urma să încaseze sibienii, la vară!
Gruparea de pe ”Municipal” e pe cale să-i vândă pe Ianis Stoica și Tiago Goncalves la finalul sezonului....
Actualitate
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 2 ore
După doi ani, sibianul Victor Cornea părăsește Top 100 mondial de dublu
Tenismenul legitimat la TC Pamira a coborât zece poziții față de săptămâna trecută și, pentru prima dată din...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 7 ore
Astrid Fodor, mesaj emoționant după moartea Papei Francisc: „L-am admirat pentru blândețe, empatie și energia molipsitoare”
Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a transmis un mesaj de condoleanțe odată cu trecerea la cele veșnice a Papei...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 8 ore
„Udatul” fetelor de Paști, obicei săsesc care încă se păstrează
În a doua zi de Paști are loc „udatul” fetelor,  un obicei preluat din cultura comunităților săsești și...
Actualitate
2 min de citit