Articol
Se apropie din nou zilele de weekend, când sibienii pot alege să se plimbe și să hrănească păsările din Muzeu, să plece în drumeție, să viziteze expoziții, să meargă la teatru, să participe la un meci de baschet sau să petreacă ore plăcute alături de cei mici la Teatrul „Gong”.
Teatrul „Gong” are pregătite pentru sfârșitul de săptămână un atelier de comunicare și un spectacol. Atelierul de Comunicare prin Artă – „Mâncătorul de cărți” are loc sâmbătă, 1 februarie, de la orele 10:00 și 12:00 și este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. Pornind de la povestea „Incredibilul băiețel mâncător de cărți”, de Oliver Jeffers, micuții vor transforma cutii de carton în personaje colorate, pe care le vor picta sau decora și cărora le vor decupa guri largi.
Spectacolul „Harap Alb” este programat sâmbătă, 1 februarie, de la orele 11:00 și 18:00 și duminică, 2 februarie, de la ora 11:00, fiind recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani. „Harap-Alb” este povestea maturizării unui băiat în timpul unei călătorii iniţiatice în care învaţă să-şi facă prieteni, să găsească soluţii pentru situaţii complicate, să aibă încredere în oameni şi să deosebească binele de rău.
Anii Drumeției îi cheamă pe sibienii iubitori ai excursiilor, duminică, 2 febraurie, la un circuit pe traseul Cisnădie – Vf. Măgura. Drumeția este potrivită persoanelor cu un minim de condiție fizică și copiilor de cel puțin 8 ani, care au mai parcurs trasee cu diferențe de nivel mai mari. Distanța de 13,5 km va putea fi parcursă în aproximativ 6-7 ore.
Muzeul ASTRA le propune celor mici și nu numai lor, pe lângă o plimbare într-un cadru natural de excepție și o activitate plăcută: hrănirea păsărilor sălbatice din muzeu. Aceasta va avea loc în intervalul orar 09,00 – 16,30. De la intrarea principală, ei pot lua punguțe cu semințe și un pliant care conține informații interesante și diverse despre păsări, plus o hartă cu amplasarea hrănitorilor. Căsuțele unde cei mici pot pune semințele pentru păsări se află pe dig, înspre târgul de țară; lângă salcie, zona lac, Moara Munteni; lângă lac, la 200 de metri de scenă, în partea dreaptă și zona Etno Tehno Parc, vizavi de Școala din Ticera.
Muzeul Brukenthal se va redeschide publicului vineri, 31 ianuarie, pentru a le oferi vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de exponatele pe care instituția muzeală le pune la dispoziția lor.
Cei care iubesc baschetul sunt așteptați la Sala Transilvania, sâmbătă, 1 februarie, de la ora 19,00 să susțină echipa locală, BC CSU Sibiu, care va avea meci contra CSM Galați.
Teatrul Național „Radu Stanca” aduce, în premieră, „Electra”, în regia lui Mihai Măniuțiu, sâmbătă, 1 februarie de la ora 17:00 și duminică, 2 februarie, tot de la ora 17:00, în Sala Mare. În viziunea lui Mihai Măniuțiu, patrimoniul tragediei antice își găsește în momentul prezent un teren propice pentru a explora condiția umană, precum și frumusețea perenă a folclorului. Spectacolul emblematic al lui Mihai Măniuțiu revine pe scena sibiană într-o nouă versiune, care, prin intermediul destinului tragic al Electrei și al lui Oreste, pune într-o lumină crudă conflictele societății contemporane.
Sala Expozițională a Primăriei Sibiu este gazda expoziției de fotografie „Povești în Lumini și Umbre”. Aici vizitatorii pot admira 61 de lucrări realizate de fotografi din toată țara, reprezentând peisaje impresionante, portrete emoționante și detalii arhitecturale în care luminile și umbrele creează o atmosferă de magie și suspans. Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri în intervalul orar 9.00-17.00, iar sâmbăta și duminica între orele 9.00 la 15.00.
Sursa foto: Arhiva Tribuna