17 acte de violență în școlile din Sibiu, în doar trei luni

Ziua de 30 ianuarie este Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școli, scopul acesteia fiind de a educa elevii în spiritul armoniei, solidarității, respectului, toleranței și a dialogului.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Sibiu instrumentează cazurile de violență sesizate la nivelul școlilor, acestea având obligația de a informa semestrial DGASPC Sibiu, cu privire la cazurile de violență înregistrate la nivelul unității.

„Violența școlară este doar una dintre manifestările violenței cotidiene. Și nu ne referim doar la violența fizică, ci și la cea psihologică și verbală, forme care sunt uneori mai dăunătoare copilului, întrucât afectează puternic psihicul acestuia, iar urmările lor se vindecă lent, provocând suferință și frică permanentă.

Conform Procedurii privind managementul cazurilor de violență asupra antepreșcolarilor/preșcolarilor/elevilor și personalului unității de învățământ, precum și al altor situații corelate în mediul școlar și al suspiciunii de violență asupra copiilor în afara mediului școlar, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu instrumentează cazurile de violență sesizate la nivelul școlilor.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

În perioada septembrie-decembrie 2024, la nivelul DGASPC Sibiu s-au înregistrat 17 sesizări privind situații de violență din școli, care au făcut referire la 21 de minori, ocazie cu care la momentul instrumentării cazurilor, părinții acestora au beneficiat de consiliere, informare, îndrumare din partea reprezentanților instituției noastre pentru prevenirea și combaterea violenței școlare.       

În toate cazurile menționate mai sus și instrumentate la nivelul DGASPC Sibiu s-au efectuat verificări în teren, la sediul unităților de învățământ și s-a colaborat cu toți factorii implicați, respectiv: unitatea școlară, Serviciile Publice de Asistență Socială/Direcțiile de Asistență Socială din cadrul primăriilor de domiciliu sau poliția. Pentru a reclama orice formă de abuz/violență este la dispoziție numărul 119 – număr unic național destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului. Acest număr de telefon poate fi apelat 24 de ore din 24, de către orice persoană (adult sau copil) care doreşte să sesizeze situaţia unui copil abuzat, neglijat, aflat în situaţie de risc sau în dificultate”, au transmis reprezentanții DGASPC Sibiu.

(I.D.)

 

 

30 ianuarie 2025 la 09:00

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 14 ore
FC Hermannstadt o va întâlni pe vicecampioana CFR Cluj în finala Cupei, la Arad
Echipa sibiană se va duela pentru trofeul Cupei României cu CFR Cluj în finala de peste trei săptămâni,...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 15 ore
Suporterii sibieni explică motivul pentru care au părăsit peluza, la pauza semifinalei cu Rapid. Acuzațiile aduse forțelor de ordine. De la ce s-a pornit, cât e adevăr și cât fantezie?
Cei prezenți, miercuri seara, pe Stadionul ”Municipal”, la semifinala de Cupă dintre FC Hermannstadt și Rapid, au fost...
Actualitate
9 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 17 ore
E OFICIAL! Calificarea lui FC Hermannstadt mută finala Cupei României de la Sibiu, la Arad, pe ”Francisc Neuman”
Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a stabilit, în această după-masă, ca finala din acest an a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 18 ore
S-au trezit prea târziu! Baschetbaliștii sibieni au obținut al patrulea succes consecutiv acasă, dar vor juca în plau-out
  ”Galben-albaștrii” au obținut, miercuri seara, a șasea victorie din ultimele opt meciuri disputate în Liga Națională și, totodată,...
Actualitate
3 min de citit