Articol
Atât pacienții, cât și personalul medical de gardă vor beneficia de un meniu special în zilele de sărbătoare. Pentru a adăuga o notă de căldură și familiaritate chiar și în aceste momente mai puțin plăcute, pacienții vor primi sarmale cu smântână, copănele, friptură, cozonac și portocale. Meniurile vor fi adaptate în funcție de nevoile fiecăruia.
„Echipa medicală a SCJU Sibiu și SC Bliss SRL, operatorul economic care prestează serviciile de catering, alături de întregul colectiv al spitalului, depun eforturi pentru a le oferi pacienților nu doar tratamente eficiente, ci și o experiență cât mai plăcută în aceste zile speciale. Astfel, pentru ca și pacienții internați să poată simți bucuria sărbătorilor de iarnă, li s-a pregătit un meniu special de Crăciun și Revelion, adaptat nevoilor fiecăruia. În data de 25 decembrie, pacienții (cei cărora regimul alimentar recomandat le permite acest lucru) vor primi sarmale cu smântână și mămăligă sau piure cu copănele de pui și sfeclă la masa de prânz, iar la desert vor avea cozonac. De asemenea, toți pacienții vor primi câte o portocală, care cu siguranță le va aduce parfumul Crăciunului în saloane. În prima zi din noul an, meniul va consta în friptură de porc cu piure și sfeclă, acolo unde regimul permite, iar pacienții cu diabet vor primi copănele de pui în locul fripturii. Și de această dată vor fi oferite portocale, pentru a completa atmosfera de sărbătoare”, au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, într-un comunicat de presă.