Primăria taie copaci, dar mai și plantează. Câteva străzi primesc arțari, salcâmi, cireși sau magnolii

Acuzată de multe ori că taie în neștire copaci în oraș, municipalitatea sibiană anunță plantări de arbori, arbuști și flori.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Sensurile giratorii din oraș vor primi panseluțe, lalele și narcise, în timp ce pe mai multe străzi din oraș vor fi plantați cireși, magnolii, arțari, salcâmi șamd. Reprezentanții Primăriei anunță totodată că a început îndepărtarea jardinierelor și ghivecelor de pe podurile și stâlpii din oraș.

„Ultimele luni de toamnă înseamnă pregătirea zonelor verzi pentru sezonul rece, dar și plantări specifice acestei perioade de repaus vegetativ. Acțiunea a început în luna octombrie în municipiul Sibiu, urmând a se finaliza la sfârșitul lunii noiembrie.

Plantele care vor înflori în primăvara anului viitor se plantează în această perioadă. Este vorba despre 55.000 de de plante și bulbi de panseluțe, lalele și narcise, care vor veni în completarea crizantemelor plantate în teren în luna septembrie. O parte din plante au fost deja amplasate în sensurile giratorii din intersecții, în fața magazinului Dumbrava, în jardinierele din pasaje, Centrul Cultural Ion Besoiu, Parcul Astra, Piața Unirii, str. Andrei Șaguna, Bulevardul Victoriei, Piața de flori de pe b-dul Coposu, Parcul Tineretului, Piața Schiller, str. Cetății, Piața Mare, Piața Mică, b-dul Mihai Viteazu și Valea Aurie.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

La acestea se vor adăuga și 100 de plante perene ce vor înfrumuseța mai multe zone din oraș.

230 de arbori vor fi plantați în această toamnă, începând de vineri, 1 noiembrie, pe Calea Dumbrăvii, străzile Gheorghe Dima, Ciprian Porumbescu, Turismului, Vasile Milea, Podului, Aleea Buia, Strungului, Maramureșului, Rusciorului, Paris, Negoi, Moldoveanu. Arborii vor fi din speciile  arțar, cireși ornamentali, catalpa, tei, frasin, salcâm și magnolia, toate potrivite pentru mediul urban. De asemenea, în oraș vor fi plantați și 400 de arbuști.

Lucrările de toamnă mai presupun și pregătirea plantelor pentru iarnă, prin acțiuni precum tăierea și mușuroirea trandafirilor și tăieri specifice arbuștilor. Tot în această perioadă se îndepărtează și jardinierele de pe poduri și ghivecele cu mușcate de pe stâlpii din oraș. În paralel, în acest final de lună a început și toaletarea arborilor din oraș, iar până la finalul anului este planificată toaletarea a 800 de arbori.

Sistemele de irigații din oraș vor fi și acestea oprite la începutul lunii noiembrie”, au transmis reprezentanții Primăriei municipiului Sibiu.

(I.D.)

 

01 noiembrie 2024 la 10:17

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 11 ore
FC Hermannstadt o va întâlni pe vicecampioana CFR Cluj în finala Cupei, la Arad
Echipa sibiană se va duela pentru trofeul Cupei României cu CFR Cluj în finala de peste trei săptămâni,...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 13 ore
Suporterii sibieni explică motivul pentru care au părăsit peluza, la pauza semifinalei cu Rapid. Acuzațiile aduse forțelor de ordine. De la ce s-a pornit, cât e adevăr și cât fantezie?
Cei prezenți, miercuri seara, pe Stadionul ”Municipal”, la semifinala de Cupă dintre FC Hermannstadt și Rapid, au fost...
Actualitate
9 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 14 ore
E OFICIAL! Calificarea lui FC Hermannstadt mută finala Cupei României de la Sibiu, la Arad, pe ”Francisc Neuman”
Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a stabilit, în această după-masă, ca finala din acest an a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 16 ore
S-au trezit prea târziu! Baschetbaliștii sibieni au obținut al patrulea succes consecutiv acasă, dar vor juca în plau-out
  ”Galben-albaștrii” au obținut, miercuri seara, a șasea victorie din ultimele opt meciuri disputate în Liga Națională și, totodată,...
Actualitate
3 min de citit