Articol
Cunoscuta artistă Sigrid Cîrjan a organizat joi seara, o expoziție intitulată „Creasta Făgărașului prin ochii unui artist” dedicată tuturor iubitorilor de munte și mișcării în aer liber. Timp de câteva minute Sigrid le-a povestit celor prezenți cum a prins „microbul” drumețiilor. Prima sa experiență a fost o tură alături de „micii montaniarzi”, la Cabana Suru. Ușor, ușor aceasta și-a dat seama cât de minunată este natura, iar fotografiile sale vorbesc de la sine.
„Prima tură a fost o drumeție cu copiii la Suru. Am mers prin ploaie, aveam în fața mea un copil de 6 ani, care nu s-a plâns deloc tot drumul. Următoarea drumeție a fost pe Negoiu, ulterior mi-am dat seama că m-a prins „microbul” drumeției. Ușor, ușor am reușit să ajung și la tura de creastă care a fost plină de emoții. Natura este absolut senzațională, indiferent că plouă, ninge sau e soare”, a povestit aceasta în cadrul expoziției de la Biblioteca ASTRA.
„Partea cu fotografia a fost un plus”
Faptul că a reușit să imortalizeze Creasta Munților Făgăraș a fost un bonus pentru ea, însă cel mai important lucru a fost faptul că și-a dat seama cât de fragili suntem noi oamenii.
„Dacă ajungi să treci de câteva stadii e absolut superb ce se întâmplă acolo și cred că toată chestia m-a ajutat mult să îmi dezvolt intuiția. Atunci mi-am dat seama că suntem foarte fragili în primul rând ca oameni și noi habar nu avem. Partea cu fotografia a fost un plus”, a spus Sigrid.
Ghidul montan Radu Zaharie este încântat de faptul că „se nasc” tot mai mulți montaniarzi, datorită programului „Anii Drumeției”, iar lucrul acesta se vede în fiecare weekend: „Programul Anii Drumeției a venit ca o mănușă. Nu îmi vine să cred ce comunitate s-a creat și câtă bucurie avem în jurul nostru. Sunt tot mai mulți iubitori și doritori de asemenea provocări, iar eu sunt depășit de bucuria lor, pentru că am șansa să o percep în fiecare săptămână, în turele din weekend”.