Articol
Zilele trecute, în cadrul Liceului Tehnologic Mârșa s-a desfășurat activitatea de final a ediției din acest an a proiectului „Educația – calea spre o cetățenie responsabilă activă”, ce beneficiază de o cofinanțare din partea Consiliului Județean Sibiu, prin Agenda Educațională 2024.
Activitatea ,,Mâncăm românește, trăim sănătos" a fost găzduită de atelierul gastronomic amenajat și dotat prin respectivul proiect, iar la aceasta au participat atât elevii și cadrele didactice de la liceul din Mârșa, cât și partenerii lor de la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Avrig.
Cu această ocazie, participanților le-au fost împărtășite informații utile despre principiile unei alimentații sănătoase, gătite în special în casă.
La partea practică a activității, elevii cei mici au pregătit un sandviș, cu ingrediente românești, cât mai naturale și au discutat despre importanța micului dejun pentru organism. Apoi, au degustat tradiționala mămăligă cu brânză și cârnați.
Un alt grup de elevi a fost provocat să descopere variantele sănătoase de desertul, prin delicioasele clătite umplute cu dulceață naturală de la Mănăstirea Măgura și tradiționala apă cu sirop de fructe. Rețetele descoperite și pregătite în atelierul din cadrul Liceului Tehnologic Mârșa vor fi cuprinse în ,,Caietul de rețete al bunicii", ce urmează a fi realizat.
Toate dotările și materialele din cadrul atelierului gastronomic de la liceul mârșean au fost achiziționate datorită cofinanțării primite în cadrul proiectului și vor rămâne la dispoziția instituției de învățământ, acest spațiu urmând să găzduiască elevii pentru desfășurarea unor diverse activități extrașcolare ce vor promova alimentația sănătoasă.
D.F.