Articol
Sibienii vor avea din nou, trei zile de relaxare, weekend-ul care se apropie oferindu-le evenimente atât în aer liber, cât și în spații închise. Astfel, vor putea merge fie la film, la spectacole de teatru sau ateliere educative, fie la petreceri în aer liber ori în drumeții.
Centrul Cultural „Ion Besoiu” le prezintă sibienilor vineri, 11 octombrie, începând cu ora 20.00, în cadrul secțiunii RetroCinema, “Brigada Diverse în alertă” (România / 1971). Nereușind să dea de urma unor falsificatori de bani, brigada condusă de căpitanul Panait urmărește trei borfași implicați fără voia lor în afaceri cu bani falși. Ajungând la sediul falsificatorilor, cei din brigadă vor constata că infractorii fuseseră deja arestați. Vor primi o nouă misiune la capătul căreia îi vor aresta pe cei trei borfași și un grup de femei frumoase care se dădeau drept văduve pentru a escroca. În distribunție Toma Caragiu, Jean Constantin, Dem Rădulescu, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu, Iurie Darie şi Ion Besoiu.
Tot la Centrul Cultural „Ion Besoiu”, sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 20,00 va rula filmul documentar: „Phoenix- povestea, proiecție de gală”. Proiectul cultural Piano Rocks ajunge anul acesta la cea de-a XI-a ediție și aduce în fața publicului un mix captivant de muzică, artă vizuală și, pentru prima dată, cinematografie. În cadrul ediției din acest an, organizatorii includ o proiecție-omagiu a filmului PHOENIX – Povestea, dedicată emblematicei trupe din istoria muzicii românești – Phoenix. Documentarul conține imagini de arhivă unice, niciodată prezentate public sau încorporate în alte materiale video. Duminică, 13 octombrie, pe scena Centrului Cultural ”Ion Besoiu” din Sibiu, cu începere de la ora 19, formația PHOENIX prezintă concertul SymPhoenix, alături de pianista Monica Florescu și Orchestra ”Piano Rocks”. În cadrul acestui concert, publicul va putea asculta și cânta împreună cu formația cele mai îndrăgite compoziții muzicale din repertoriul PHOENIX.
Anii Drumeției organizează sâmbătă, 12 octombrie, o drumeție cu tema „Educație Montană: Vârful Laița”, un circuit Bâlea – Șaua Bâlea – Căldarea Pietroasa – Vârful Laița – Vârful Platinu – Bâlea Lac, ghid Catri Naicu; o drumeție în familie cu degustare de hencleș la final, un circuit de la Hosman către Glâmboaca și Fofeldea, ghid Dumitru Troancă și o drumeție pentru cei mici pe traseul Cabana Bărcaciu – Muchia Scărișoarei, ghid Radu Zaharie. Duminică 13 octombrie se organizează o drumeție în Munții Făgăraș, pe Vârful Dara și Hârtopul Darei, ghid Radu Zaharie.
Liceenii din Sibiu au prilejul să își valorifice talentul în vederea scrierii unor scenarii pentru piese de teatru la Teatrul „Gong” care organizează vineri, 11 octombrie, de la ora 16:00, sâmbătă, 12 octombrie și duminică, 13 octombrie, de la ora 12:00 atelierul de scriere dramatică intitulat „Istorii fictive”, care își propune să dezvolte împreună cu participanții o serie de scenarii de teatru ce vor avea ca bază momente din istoria Teatrului „Gong”. În cadrul atelierului participanții vor dobândi noțiuni teoretice despre ce înseamnă redactarea unei piese de teatru și despre conceptul de dramatizare, ca mai apoi să le aplice practic la realizarea scenariilor.
„Cartierul 3: Jocuri fără joacă” va avea loc vineri, 11 octombrie, de la ora 18:00, un spectacol care vorbește despre tine, despre noi, despre ce înseamnă să crești într-o lume complicată. Emoții, drame, și… multe întrebări fără răspuns. „Jungla”, spectacolul – concert de Ada Milea va avea loc tot la Teatrul „Gong”, sâmbătă, 12 octombrie, de la orele 12,00 și 18:00 și duminică, 13 octombrie, de la ora 11,00.
Prichindeii au în acest weekend Atelierul de Comunicare prin Artă – „Marionete din șosete”, sâmbătă, 12 octombrie, de la orele 10:00 și 12:00. Folosind șosete colorate, în cadrul acestui atelier, copiii vor da viață unor marionete zâmbitoare. Cu ajutorul diverselor materiale, cum ar fi pâslă, resturi de ațe pentru păr, ochișori mobili și multe alte accesorii, fiecare copil va putea crea o marionetă plină de farmec
Între 10 și 13 octombrie, Piața Obor va găzdui o nouă ediție a Oktoberfest Sibiu, un eveniment care cu voie bună, muzică tradițională, bere proaspătă și delicii culinare își propune să ofere publicului o experiență muzicală de neuitat. Pe scenă vor urca Die Burzenland Party Band, Kontraband, Trupa 6, Jugendblaskapelle Kronstadt, Musiclab Big Band, Nependorfer Blaskapelle, Romulus Cipariu, DJ Edelweiss, DJ Iustee și DJ Mikhy.
13 octombrie este Ziua Internațională a Reducerii Riscurilor de Dezastre. Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu îi invită pe sibieni să participe la activitățile desfășurate cu această ocazie, respectiv „Ziua Porților Deschise”, la toate subunitățile de pompieri, în perioada 11-13 octombrie, între orele 11:00 – 13:00, iar cei care doresc să afle informații despre ce să facă în caz de dezastre se pot întâlni cu reprezentanții Crucii Roșie Sibiu, sâmbătă, 12 octombrie în intervalul orar 11:00-15:00, la Promenada Mall.
Muzeul ASTRA organizează sâmbătă, 12 octombrie, începând cu ora 11.00, în zona Etno Tehno Parc, evenimentul de închidere a programului educațional estival „Școala în satul tradițional”. Aflat la a IX-a ediție, programul valorifică patrimoniul material și imaterial existent în Muzeul în Aer Liber. Atelierele educaționale au scopul de a oferi participanților o cunoaștere a patrimoniului muzeal. Participarea se face în baza biletului de intrare în muzeu sau abonamentului, fără achitarea altei taxe și fără programare.
Duminică, sibienii sunt chemați să își facă aprovizonarea cu legumele și fructele de sezon, în cadrul Zilei Recoltei, care va avea loc în Muzeul ASTRA, la Târgul de Țară, începând cu ora 10,00. Bunii gospodari la ceas de recoltă arată lumii întregi, în cel mai mare muzeu din Europa, toate merindele adunate anul acesta!
Sursa foto: facebook Anii Drumeției