Ce spun autoritățile despre bazarul- kitsch de la Bâlea Lac – partea a III-a

– relocarea chioșcurilor, tonetelor și teraselor din zonă a fost stabilită în urmă cu un an, dar n-a fost, nici pe departe, respectată –

Imagine intercalată
Imagine intercalată

 

La începutul lunii septembrie, o echipă a cotidianului Tribuna s-a deplasat în zona Bâlea Lac pentru efectuarea unei documentări jurnalistice. În urma acestei deplasări, în cotidianul nostru a fost publicat articolul „Bazarul – kitsch de la Bâlea Lac”, material ce poate fi citit și accesând link-ul următor: https://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/bazarul-kitsch-de-la-balea-lac-178133.html.

Având în vedere starea nepotrivită, în opinia noastră, în care se prezintă Bâlea Lac (zona arată asemeni unui imens bâlci, unde se oferă la vânzare și se cumpără de toate, în condiții economico – financiare ce ridică semne de întrebare și suspiciuni rezonabile, cu măsuri de igienă și securitate sanitară cel puțin îndoielnice, nu există locuri de parcare amenajate suficiente, iar normele rutiere aplicabile pe drumurile publice parcă sunt opționale etc), am conceput mai multe adrese cu întrebări și diverse solicitări de lămurire, pe care le-am trimis autorităților care am considerat noi că au atribuții Sperăm noi că, prin răspunsurile date de autorități, cititorii își vor putea forma o idee cât mai clară în legătură cu întreaga situație, responsabilități, strategii, măsuri întreprinse etc. Apoi, vom trage concluziile cele mai interesante…  în gestionarea zonei și a situației de la Bâlea Lac.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Continuăm publicarea răspunsurilor primite din partea autorităților, cu informarea transmisă redacției Tribuna de Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu.

 

Zona de siguranță a DN 7C este, de asemenea, ocupată ilegal…

 

În prima parte a adresei primită de la IPJ Sibiu se face referire la gestionarea circulației rutiere în zonă și problemele constatate și aduse la cunoștința administratorului șoselei. La fel ca și în adresa primită de la CNAIR, publicată în urmă cu aproximativ două săptămâni, o referire clară se face la zona de siguranță a drumului pe care sunt amplasate diverse chioșcuri, tonete etc., zonă care, am observat deja, nu o respectă aproape nimeni. De asemenea, am mai aflat că, încă din luna septembrie a anului trecut, s-a ajuns la o înțelegere referitoare la relocarea unităților comerciale, nici această înțelegere nefiind respectată, cum lesne poate fi constatat.

„Urmare a solicitării dumneavoastră, formulată în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, înregistrată la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu cu numărul de mai sus, vă comunicăm următoarele:

Referitor la siguranța circulației rutiere, în acest an, la debutul sezonului estival, administratorul drumului public a fost informat de către polițiștii Serviciului Rutier Sibiu, cu privire la o serie de măsuri necesar a fi aplicate pentru eficientizarea activităților de fluidizare a traficului pe DN 7C, pe sectorul de drum cuprins între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă.

Dintre acestea, o măsură a vizat clarificarea situației juridice a zonei de siguranță a drumului pe care sunt amplasate unități de alimentație publică, amplasate pe terenul aparținând UAT Cârțișoara.

De asemenea, în cursul lunii septembrie a anului trecut, la sediul Serviciului Rutier Sibiu a avut loc o întâlnire între polițiștii rutieri, reprezentanții UAT Cârțișoara, cei ai CNAIR și administratorii parcărilor private existente în zona Bâlea Lac, urmând ca unitățile de alimentație publică să fie relocate.

Pentru că această măsură nu a fost pusă în aplicare, administratorului drumului public i s-a pus în vedere delimitarea fizică a părții carosabile de zona de siguranță a drumului pentru a spori atât siguranța pietonilor, cât și a celorlalte categorii de participanți la trafic.

În perioada estivală, polițiștii rutieri au asigurat în permanență monitorizarea traficului în zonă, pentru creșterea fluenței, dar și a siguranței cetățenilor”, ne informează IPJ Sibiu.

 

Preocupare și pentru alte probleme ale zonei

 

În continuarea răspunsului trimis pe adresa redacției, se face referire la alte probleme grave ale zonei: siguranța alimentară și combaterea neregulilor economico – financiare. Astfel, am aflat că polițiștii sibieni și reprezentanții altor autorități cu atribuții în domeniu desfășoară activități specifice în zonă. Și asta se întâmplă chiar dacă activitatea este deja mult diminuată față de ce constatată în vacanța de vară și sezonul este aproape de închidere la Bâlea Lac…

 

Răspunsul primit din partea Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu poartă semnătura agentului șef de poliție Elena Welter, responsabil pentru aplicarea prevederilor Legii 544/2001.

D.F.

Foto: Răzvan Negru

03 octombrie 2024 la 10:31

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 5 ore
Măldărășanu: ”O săptămână aproape perfectă. Sunt 3 puncte care ne dau liniștea să pregătim finalul sezonului”
Antrenorul echipei sibiene, Marius Măldărășanu, a răsuflat ușurat după victoria cu UTA, scor 3-0. Tehnicianul a spus încă...
Actualitate
3 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 5 ore
Sibianul Ioan Suciu, noul președinte al Federației Române de Gimnastică. ”Nu am de gând să fiu eu în lumina reflectoarelor”
Ioan Suciu a fost ales cu 38 de voturi, în vreme ce contracandidata lui, Ingrid Istrate, a fost...
Actualitate
3 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 5 ore
CSU Sibiu termină sezonul regular cu o victorie pe terenul ”lanternei”, dar pierde duelul indirect cu Mureșul pentru locul 10
”Galben-albaștrii” s-au impus la o diferență de două posesii la Ploiești, dar aveau nevoie ca ”tigrii” să piardă...
Actualitate
4 min de citit
Autor Cosmin Rus
acum 1 zi
Biciclist rănit în munții Cindrel
Un bărbat de 63 de ani a avut nevoie de ajutorul echipei Salvamont după ce a căzut cu...
Eveniment
1 min de citit