Cât a „costat” incendiul din Viile Sibiului care a declanșat mesajul RO-ALERT

Acasa >

Articol

În 11 septembrie, pompierii sibieni au fost solicitați la un incediu la o societate comercială care are ca obiect de activitate gestionarea deșeurilor. Au ars 20 to de deșeuri textile, motiv pentru care a fost emis mesajul RO-ALERT.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

În urma incendiului, comisarii Gărzii de Mediu Sibiu (GNM-CJ Sibiu) au impus societății comerciale mai multe măsuri, acesta fiind totodată amendată cu 15.000 de lei. Activitatea societății este monitorizată în continuare, pentru prevenirea unor astfel de incidente care au un impact negativ asupra mediului.

„La data de 11.09.2024, pe raza municipiului Sibiu a avut loc un incendiu la o societate comercială care desfăşoară activităţi de gestionare deşeuri nepericuloase și periculoase, respectiv activitate de colectare şi tratare deşeuri, activităţi reglementate din punct de vedere al protecţiei mediului. Incendiul a constat în aprinderea de deşeuri nepericuloase textile în cantitate de cca. 20 to, acesta manifestându-se cu degajări mari de fum, motiv pentru care a fost emis mesajul RO-ALERT, nefiind  înregistrate victime.

Urmare a incendiului produs, comisarii GNM-CJ Sibiu s-au deplasat în locaţia semnalată, fiind impuse conducerii unităţii următoarele măsuri:

1. Valorificarea/eliminarea stocului de deşeuri afectate de incendiu, depozitate pe o suprafaţă  de cca. 200 mp, prin operatori economici autorizați, cu păstrarea documentelor doveditoare;                                                                    

2. Valorificarea întregului stoc de deşeuri nepericuloase depozitat pe platforma betonată de 1600 mp, prin operatori economici autorizaţi, cu păstrarea documentelor doveditoare.

Pentru încălcarea prevederilor Legii nr.104/2011 privind calitatea aerului înconjurător, respectiv „Titularii de activităţi au obligaţia de a lua toate măsurile care se impun în vederea limitării emisiilor de poluanţi în atmosferă, inclusiv prin colectarea şi dirijarea emisiilor fugitive şi utilizarea unor echipamente de reţinere a poluanţilor la sursă”, operatorul economic a fost sancţionat cu amenda contravenţionalã în cuantum de 15.000 lei . Obiectivul este monitorizat în perioada următoare în scopul prevenirii apariției acestor incidente care duc la afectarea atât a calității vietii cât și la un impact negativ asupra mediului”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Sibiu.

Sursa foto: Arhiva Tribuna

(I.D.)

26 septembrie 2024 la 06:40

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 8 minute
1 Mai la mare: cât costă și cât durează drumul Sibiu–Constanța cu trenul, autobuzul sau mașina personală
Este o tradiție ca de 1 Mai, unii să petreacă la malul mării. Cei care vor să ajungă...
Actualitate
2 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 1 oră
Accident cu o căruţă, după ce calul s-a speriat
IPJ Sibiu informează că poliţiştii rutieri au intervenit luni la un accident produs pe DJ 106, în afara...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 oră
Vrei să mergi cu elicopterul la mare de 1 Mai? Cât costă o călătorie privată Sibiu-Constanța
Există mai multe variante de a ajunge la mare de 1 Mai, fie cu trenul, microbuzul sau mașina...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 zi
Măldărășanu: ”O săptămână aproape perfectă. Sunt 3 puncte care ne dau liniștea să pregătim finalul sezonului”
Antrenorul echipei sibiene, Marius Măldărășanu, a răsuflat ușurat după victoria cu UTA, scor 3-0. Tehnicianul a spus încă...
Actualitate
3 min de citit